Bakan Koca'dan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Son Dakika Haberi; Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de virüsün yeni varyantlarının görüldüğünü belirterek aşılama hakkında 'İkinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü ve aşama aşama 2. gruba dahil vatandaşlar aşılanacak.'' dedi.

Bakan Koca'dan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar
Bakan Koca'dan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar
GİRİŞ 03.02.2021 20:55 GÜNCELLEME 03.02.2021 21:15
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı. Bakan Koca Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'Bilim Kurulumuz bugün haftalık toplantısını yaparak aşılama çalışmalarını ve hastalığın seyrini gözden geçirdi. Mutasyonlar ve vakaların yeniden artış trendine karşı dikkat edilecek hususlar gündemdeydi.' dedi.

İşte toplantı sonrası yapılan açıklama;

Mücadelemizi taviz vermeden ulusal boyutta sürdüreceğiz

Tedbirlerle elde ettiğimiz kontrol, başarılı bir aşılama takvimi yürütmemize de fırsat vermektedir. Uzayan kısıtlama sürelerinin toplum hayatında yol açtığı güçlüklere rağmen, elde ettiğimiz bu fırsatı yitirmeye tahammülümüz yoktur. Eski normallerimize dönebilmemiz, bu tedbirlere daha sıkı uyabilmemizle mümkündür.

COVID19 salgını tüm dünyada tehdit olmaya devam etmektedir. Bu tehdidi her boyutuyla takip eden ve ülkemizin en az zararla çıkmasını gözeten bilim kurulumuz bugün haftalık toplantısını yaparak dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri görüşmüş, virüs ve sebep olduğu hastalık hakkındaki son bilimsel çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

BUGÜN İTİBARIYLA YAKLAŞIK 2.400.000 KİŞİNİN İLK DOZ AŞILARI TAMAMLANDI

Sağlık personelimizin ilk doz aşılamalarını takiben 75 yaş üstündeki tüm büyüklerimizin aşılarının yapılmasına devam edilmektedir. Bugün itibarıyla yaklaşık 2.400.000 kişinin ilk doz aşıları tamamlandı. İkinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü büyüklerimizin ve aşama aşama 2’inci gruba dahil vatandaşlarımızın aşılanmasına geçilecektir. Tedarik planlaması ve aşı programımız planlandığı şekliyle sürmektedir.

TÜRKİYE'DE GÜNEY AFRİKA VARYANTI VE BREZİLYA VARYANTI GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde görülen mutasyonlu virüs hakkında açıklamalarda bulunmuştuk. Bu hususu dikkatle takip ediyoruz. Belli mutasyonlarda bulaşıcılığının daha yüksek olduğu yönünde bulgular var. Böyle durumlarda tedbirlerde gevşeme, riskin daha fazla artmasına yol açabilecektir. Ülkemizde mevcut İngiltere mutasyonları dışında iki vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, bir vatandaşımızda da Brezilya varyantı ile karşılaşıldı.

Bu vatandaşlarımız tedbir kapsamında hastanede izole edilmektedir. Temaslıları da benzer şekilde izole edilmiş durumdadır.

TEDBİRLERDEN TAVİZ VERMEDEN MÜCADELEMİZİ ULUSAL BOYUTTA SÜRDÜRME KARARLILIĞINDAYIZ

Tedbirlerle elde ettiğimiz kontrol, başarılı bir aşılama takvimi yürütmemize de fırsat vermektedir. Uzayan kısıtlama sürelerinin toplum hayatında yol açtığı güçlüklere rağmen, elde ettiğimiz bu fırsatı yitirmeye tahammülümüz yoktur. Eski normallerimize dönebilmemiz, bu tedbirlere daha sıkı uyabilmemizle mümkündür. Mevcut tedbirlerle birlikte kapalı ve kalabalık yerlerden özellikle kaçınmalıyız. Hiç gevşemeden, rehavete kapılmadan, tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi ulusal boyutta sürdürme kararlılığındayız.

Ancak birlikte başarırız.
Dr. Fahrettin Koca

T.C. SAĞLIK BAKANI

YORUMLAR 43
  • G k 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizm sektörü açılsın tıpış tıpış kısıtlamaları kaldırılacaktır ne hikmetse tamda ozaman vakalar düşer
    Cevapla
  • Mehmet akif 3 yıl önce Şikayet Et
    %3 aşı olduğuna göre büyük bir çoğunluk aşıya karşı isteksiz gibi.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşılananlar Hes kodu ile Serbest bırakılsın!. Aşı vurulmak, olmak istemeyenlerede Yasaklara devam edilsin!. O zaman bu Virüs kontrol altına alınır.
    Cevapla
  • Mehmet akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Düdüklü tencere gibisin
    Cevapla
  • Ayyıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Okuların acılması cok buyuk hata olur biraz dişimizi sıkalım okulların acılmasıyla vaka artısı olmustu ve 3. Dalga diyorsunuz hic birsey insan saglıgından daha onemlı degil yapmayın nasıl restorantlar insanların ekmek teknelerı kapalı vürüs yayılır dıye sesımızı cıkarmıyoruz okullarında acılmaması lazım yapılanlar bu sekıl yapıldıgındA mantıksız..
    Cevapla
  • Bamsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakin muhalif olanlar bile şu anda devlete helal olsun diyor ,adamlar daha ne yapsin , gayet güzel calistilar devletimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu