Avrupa'nın göbeğine turuncu kar yağdı, alarm verildi

Soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu Avrupa'dan haber ajanslarına düşen fotoğraflar şaşkınlık yarattı: Avrupa'ya beyaz yerine turuncu kar yağdı. Uzmanlar bu alışılmadık hava olayının Sahra Çölü'nden Avrupa'ya ulaşan tozlardan kaynaklandığını açıkladı.

Avrupa'nın göbeğine turuncu kar yağdı, alarm verildi
Avrupa'nın göbeğine turuncu kar yağdı, alarm verildi
GİRİŞ 08.02.2021 14:24 GÜNCELLEME 08.02.2021 15:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa son birkaç gündür "turuncu kar" nedeniyle şaşkın. Soğuk ve karlı havanın birçok Avrupa ülkesinde etkisinin gösterdiği bu günlerde İspanya, Andorra, Fransa ve İsviçre Alpleri dahil birçok bölgede yağan kar bir anda turuncuya dönüştü.

Bu ilginç doğa olayı sebebiyle ortaya ilginç görüntüler çıkarken uzmanlar bu durumun ardında yatan bilimsel gerçeği açıkladı.

Kuzey Afrika'daki Sahra Çölü'nden kalkan toz, etkili rüzgarlarla birlikte Avrupa'ya kadar geldi.

Avrupa ülkelerinde kar yağışıyla birlikte Sahra Çölü tozları nedeniyle yerler bu sefer beyazlamadı. Aksine tozun rengiyle birlikte ortaya turuncu bir kar çıktı.

Çöl tozları sadece yerdeki karları değil gökyüzünü de turuncuya boyadı. Avrupa'daki çoğu kayak merkezindeki kayak severler turuncu gökyüzü altında kayak yaparak bu ilginç manzaranın tadını çıkardı.

Turuncu kar birçok Avrupalının sosyal medya paylaşımlarında da yerini aldı. Çektikleri fotoğrafları sosyal medyaya yükleyen kullanıcılar "Burası bilimkurgu filmi seti değil Avrupa'nın göbeği" diyerek esprili  paylaşımlarda bulundu.

Bilim insanlarına göre bu durum her yıl gerçekleşse de bazı yıllarda tozların yoğunluğunda görülen artış bu turuncu kar ve gökyüzü durumunun daha belirgin olarak yaşanmasına sebep olabiliyor.

Öte yandan uzmanlar karın renginin turuncu olmasının yanı sıra çöl tozlarının etkisiyle dokusunun da farklılaştığı ve neredeyse kardan çok toza benzediğini belirtiyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 3
  • jontürk 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupalılar yapıyo abi
    Cevapla
  • Ismet ceylan bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidisle kirmizida yagar mavide yagar Allah sonumuzu hayir eylesin
    Cevapla
  • Hercai 3 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı kaç yağınca imkansız değilmiş demek. Özellikle avrupada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...