Yunanistan'da vahim tablo: Metrelerce kuyruk oluştu

Yaşanan ekonomik krize rağmen silahlanma yarışına girerek Türkiye ile gerilimi artırmaya devam eden Yunanistan, büyük bir ekonomik kriz ile pençeleşiyor. Askerlerin 6 aydır maaş alamadığı gerçeğinin ortaya çıkmasının ardından bugün de halkın bedava yemek için metrelerce uzunluktaki kuyruklar oluşturduğu ortaya çıktı.

Yunanistan'da vahim tablo: Metrelerce kuyruk oluştu
Yunanistan'da vahim tablo: Metrelerce kuyruk oluştu
GİRİŞ 09.02.2021 11:56 GÜNCELLEME 09.02.2021 11:56
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki ekonomik kriz giderek derinleşiyor. Türkiye ile gerilimi artıran Yunan yönetimi, silahlanma yarışına ayırdığı bütçeyi halkına ayırmazken, bu durum tepkilere neden oluyor. Özellikle halk nezdinde aykırı seslerin yükselmeye başladığı bir bu dönemde, halkın refah seviyesinin ne duruma geldiğini gösteren çarpıcı bir fotoğraf ortaya çıktı.

BEDAVA YEMEK KUYRUĞU

Yunanistan’da bir tabak bedava yemek için kilometrelerce kuyruk oluştu. Oluşan manzarayı eleştiren Selanik medyasından Thes.gr, “Selanik’te yoksulluk mahvediyor. Korona döneminde bir poşet yemek için kuyruklar oluştu. Kriz derinleşiyor” başlıklarıyla Atina yönetimini eleştirdi.

"KRİZ DERİNLEŞİYOR"

Ekonomik krize rağmen Türkiye’ye karşı silahlanmayı sürdüren Yunanistan’ın Selanik kentinde vatandaşlar bir tabak bedava yemek için uzun kuyruklar oluşturup, dakikalarca ayakta bekledi.

Selanik’in Polihni semtindeki bir restoran sahibi “bedava yemek” kampanyası başlattı. Bedava yemeği duyan onlarca kişi metrelerce kuyruk oluşturdu. O anları görüntüleyen Selanik medyası, Atina yönetimini “Selanik’te yoksulluk mahvediyor. Korona döneminde bir poşet yemek için kuyruklar oluştu. Kriz derinleşiyor” başlıklarıyla eleştirdi.

SINIRDAKİ ASKERLER 6 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR

Yunanistan’da Meriç (Evros) sınır bölgesindeki askeri birliklerde görev yapan askeri birliklerin, 6 aydır maaş almadığı ortaya çıkmıştı. Birliğin Yunan Meclisi'ne gönderdiği mektup ile ortaya çıkan bu gerçek, tartışmalara neden olurken yapılan yazılı açıklamada, “Evros (Meriç) sınırındaki Güvenlik Bölgesi Kapsamı (ZAP) içindeki askerler altı (6) aydan fazla bir süredir kendilerine ödeme yapılmıyor, gereği yapılmalı” ifadeleriyle Atina yönetimine tepki gösterilmişti.

KRİZE RAĞMEN SİLAHLANMAYA DEVAM

Öte yandan, Yunanistan 2021 savunma bütçesi kapsamındaki silahlanma payını, geçen yıla göre 5 kat artırarak 2.5 milyar euroya yükseltti. Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama oturumunda, savunma bütçesinin de yer aldığı 2021 devlet bütçesi kabul edilmişti. Ülkenin savunma bütçesi, 5.49 milyar euroya yükseltilirken, savunma bütçesi dahilindeki silahlanma harcamaları için ayrılan pay ise 2.5 milyar euroya çıkartılmıştı.

Yunanistan geçtiğimiz aylar içerisinde Türkiye'ye karşı yürüttüğü askeri anlaşmalar ile çokça gündeme gelirken, en son Fransa ile 18 adet Rafale tipi savaş jeti satın alımı gerçekleştirilmişti. Alımı gerçekleştirilen jetler ile Fransa-Yunanistan, Skyros 2021 tatbikatı gerçekleştirmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 140
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bence ne kadar neron siha silah var ise yunana cevir durmadan savac havasi ver ekonomisi bitsin zaten ucaklarin parasini avrupa verecek diye aldi fr iyi kazik atti madem savac istiyor ise hazir ol her zaman
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bence ne kadar neron siha silah var ise yunana cevir durmadan savac havasi ver ekonomisi bitsin zaten ucaklarin parasini avrupa verecek diye aldi fr iyi kazik atti madem savac istiyor ise hazir ol her zaman
    Cevapla
  • Perdeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberin içeriğini görmeden,haber Türkiye den bahsediyor sandım
    Cevapla
  • LİDER 21 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmandan ibret alalım.Görünen o ki Yunanlı aç kalır ama SİLAHSIZ kalmaz....
    Cevapla
  • Kızılelma 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Kafa yapısını değistirmedikçe asla iflah olmaycak.Daha kötü gunler yunanistanı bekliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor