Güney Afrika'da aşılama Johnson & Johnson ile başlayacak

Güney Afrika Cumhuriyeti, birinci faz aşılama çalışmalarında AstraZeneca yerine, ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson'ın ürettiği aşıları kullanacak.

Güney Afrika'da aşılama Johnson & Johnson ile başlayacak
Güney Afrika'da aşılama Johnson & Johnson ile başlayacak
GİRİŞ 10.02.2021 16:02 GÜNCELLEME 10.02.2021 17:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, sosyal medya hesabından, sağlık çalışanlarını kapsayan birinci faz COVID-19 aşılama çalışmalarına, AstaZenaca aşılarının yerine Johnson & Johnson aşılarıyla başlanacağını açıkladı.

MUTASYONLU VİRÜSE KARŞI ETKİLİ

Johnson & Johnson aşılarının Güney Afrika Cumhuriyeti'nde görülen ve B.1.351 adı verilen mutasyonlu COVID-19 türüne karşı etkisinin kanıtlanmış olduğuna dikkat çeken Mkhize, aşının ülkede kullanımı için gerekli onay sürecinin devam ettiğini söyledi.

Mkhize, halihazırda stoklarında bulunan AstraZenaca aşılarının, orijinal plana sadık kalınarak son kullanma tarihinden önce dağıtılacağını aktardı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Rusya'nın Sputnik V aşılarının tedariki konusunda yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Mkhize, Çinli Sinopharm şirketinin geliştirdiği aşılar için de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti 9 milyon doz Johnson & Johnson aşısı için anlaşmaya varmıştı.

Hükümet, Oxford-AstraZeneca aşılarının mutasyonlu B.1.351 COVID-19 türüne karşı daha az etkili olduğunun ortaya çıkmasının ardından, bu aşıların kullanımını geçici olarak durdurmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytan (J&J) insan neslini yok etmeye bizzat vekalet ediyor.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler yine gariban afrikalıları kobay olarak kullanıp deney yapacaklar. Bunlar dünyaya en ufak bir iyilik yapmazlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı