ABD’de hastanelerde tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor

ABD’de bir sağlık hizmetleri şirketi tarafından açıklanan raporda, ülkenin dört bir yanındaki hastanelerin tıbbi malzemeleri tedarik edemediği açıklandı.

ABD’de hastanelerde tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor
ABD’de hastanelerde tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor
GİRİŞ 15.02.2021 10:52 GÜNCELLEME 15.02.2021 10:52

ABD’nin Covid-19 ile savaşı zorlaşıyor. Hastaneler, tıbbi malzeme eksikliğinden yakınıyor.

Artan vakalarla tıbbi malzeme talebi artarken, ülkenin dört bir yanındaki hastaneler, kişisel koruyucu ekipman dahil olmak üzere çok önemli tıbbi malzeme tedariklerinin sıkıntısını yaşıyor.

Bir sağlık hizmetleri şirketinin araştırmasında elde ettiği veriler, Covid-19 testi ve tedavisi için malzeme kullanımının, salgının geçen yıl başladığından beri görülen en yüksek orana ulaştığını ortaya koydu.

TIBBİ MALZEME TEDARİĞİNDE SIKINTI

Kıtlığı çekilen malzemelerin en başında koruyucu ekipmanın yanısıra, steril su, Covid-19 laboratuvar test sürecinde kullanılan pipet uçları ve mikro pipetler bulunuyor.

Steril su envanteri ülkede yarı yarıya düşmüş durumda.

AŞILAMA SÜRECİNDE ŞIRINGA PROBLEMİ

Hastanelerin karşılaştığı zorluklar arasında aşılama süreci de bulunuyor. Aşılama sürecinde gerekli şırıngaları elde etmek de bir hayli zor. Bu durum sürecin işleyişini de olumsuz etkiliyor.

BIDEN'A ÇAĞRI

Araştırmayı yapan şirket ayrıca, Başkan Biden'a acil çözüm önerisinde bulundu. Şirket  Biden'ı Covid-19 testi, tedavisi ve aşılama süreci için  kritik olan malzemeleri belirlemede üreticiler, doktorlar, eczacılar ve diğerlerinden oluşan bir kamu-özel danışma konseyi kurmaya çağırdı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü