Biden Prens Selman'ı taca attı: Muhatabımız Kral Selman'dır

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'ın yabancı ülke mevkidaşlarıyla görüştüğünü ve Suudi Arabistan'daki muhatabının Veliaht Prens Muhammed bin Selman değil, Kral Selman olduğunu belirtti. Öte yandan Psaki, ABD ile İsrail arasında güçlü bağlara sahip yakın bir ilişkinin olduğuna işaret ederek, "Size şunu söyleyebilirim, Başkan bölgeden ilk Başbakan Netanyahu ile görüşecek" dedi.

Biden Prens Selman'ı taca attı: Muhatabımız Kral Selman'dır
Biden Prens Selman'ı taca attı: Muhatabımız Kral Selman'dır
GİRİŞ 17.02.2021 08:53 GÜNCELLEME 17.02.2021 08:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde Biden yönetiminin Suudi Arabistan ile ilişkilerine dair dikkat çeken açıklama yaptı.

Donald Trump döneminde Washington-Riyad hattında Veliaht Prens Muhammed bin Selman üzerinden kurulan ilişkilerin Biden döneminde revize edileceğine ilişkin en net açıklama Psaki'den geldi.

Psaki, "İş başına geldiğimizden bu yana Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi yeniden kalibre edeceğimizi söylemiştik" ifadesini kullandı.

Joe Biden'ın MBS ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili soruya yanıt veren Psaki, "Başkanın temasları mevkidaşları ile oluyor ve Suudi Arabistan'daki mevkidaşı Kral Selman'dır. Kesin bir tarih veremem ama uygun zamanda kendisiyle görüşeceğini bekliyorum" yorumunu yaptı.

Suudi Arabistan'ın kendini koruma noktasındaki çabalarına destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Beyaz Saray Sözcüsü, önceki yönetimden farklı olarak kaygı duydukları konu başlıklarını Riyad'a ilettiklerini sözlerine ekledi.

Trump'ın ardından Biden yönetiminin MBS'den ziyade Kral Selman'ı "muhatap lider" olarak gördüğünü ortaya koyması, ABD medyasında "somut bir yaklaşım farkı" olarak değerlendirildi.

BIDEN BÖLGEDEN İLK NETANYAHU İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Psaki, ABD ile İsrail arasında güçlü bağlara sahip yakın bir ilişki olduğuna işaret ederek, "Size şunu söyleyebilirim, Başkanın bölgeden görüşeceği ilk lider Başbakan Netanyahu olacaktır ve görüşme yakında olacak" değerlendirmesini yaptı.

Psaki, görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin ise detay vermekten kaçındı.

ERBİL'DEKİ SALDIRININ ARDINDAN IKBY'YE DESTEK

Beyaz Saray Sözcüsü, Irak'ın Erbil kentindeki roketli saldırılarla ilgili olarak "öfkeli" olduklarını belirtti ve süreci Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) liderleri ile takip ettiklerini kaydetti.

Psaki, saldırıların sorumlularının yakalanması sürecinde IKBY yetkililerine destek vereceklerini ancak şu aşamada faillerin kimler olduğunu net olarak açıklayacak durumda olmadıklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Erbil'de gerçekleşen roket saldırılarının ardından görüştüğü IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'ye ABD'nin destek mesajını iletmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudlarla aramızda çok sorun var. Arap Baharı, Mısır darbesi, Katar meselesi ve en son YPG’ye açıkça destek vermeleri, Türkiye’yi dengelemek için büyük Kürdistan devletinin kurulmasına stratejik destek vs..Emperyalizm Suud prenslerinden menfaata göre şeçim dönemine girdi. Tüm bunlara rağmen "müslüman din kardeşimize bıçak saplamak, emperyalist güruhu ile aynı aynı değirmene su taşımak bize yakışmaz" gibi geliyor. Saddam ve Kaddafiden sonra belki sıra "SUUDİ ARABİSTAN'ın ülkesinin parçalanmasına geldi????
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP'ın damadı SELMAN'a muhalif isim listesi vermiş?? Hayret ne tesadüf..!! IŞID lideri Ebu Bekir El Bağdadi 'nin de en yakın dostu ABD'li senatör John McCain’di ? Veeee sık sık IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin bir araya geliyorlardı.IŞID'in hedefi "İsrail değil İRAN?" ve IŞID bölgedeki petrol yataklarını işgal etti??Müslümanı müslümana kırdırma projesi" "SUNNİ-Şİİ" savaşının temel oyuncularından biri aynı zamanda IŞID..Vee ABD uzun soluklu olacak dediği İŞİD temizliğinde "İsraille aynı ırktan açıklanan Kürtlerle" VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR hayalinde genişleme derdinde..!!?
    Cevapla
  • s.yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu duyan prens, babasını da ortadan kaldırır mı kaldırır.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan işiniz yahudilerin köpekliğini yapmak zaten başka ne halta yararsiniz. İlk netanyahuyla görüşecekmiş milletin çokta..... Kinde sanki
    Cevapla
  • saim 3 yıl önce Şikayet Et
    sorun yok biraz silah alır veya yardım eder durumlar düzelir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!