Washington Post: Erdoğan ABD'yi azarladı!

ABD'nin en prestijli gazetelerinden Washington Post, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gara'da katledilen Türk vatandaşlarıyla ilgili Washington'ın açıklamasına tepki gösteren ifadelerini sayfalarına taşıdı. Biden yönetimine yönelik verilen mesaj için "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'yi Kuzey Irak'ta 13 Türk'ü öldürenleri desteklediği için ABD'yi azarladı" denildi.

Washington Post: Erdoğan ABD'yi azarladı!
Washington Post: Erdoğan ABD'yi azarladı!
GİRİŞ 19.02.2021 10:20 GÜNCELLEME 19.02.2021 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye yönelik "Gara açıklamas" tepkisi ABD basınında karşılık buldu. ABD'nin en prestijli medya organlarından Washington Post'ta, Türkiye'nin ABD'ye yönelik mesajı değerlendirildi.

Köşe yazarı Max Boot, ABD'nin dış siyaset hamlelerinin kaleme alındığı bir köşe yazısı yayınlandı. ABD'nin mesaj nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından azarlandığı ifade edildi.

"ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ AZARLADI"

İsrail, Mısır ve Türkiye gibi ülkelerin, Washington yönetiminden hoşnutsuzluk duyduğuna ilişkin sinyaller verdiği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta 13 Türk'ü öldürenleri desteklediği için ABD'yi azarladı."

Gara'da şehit edilen 13 Türk vatandaşıyla ilgili ABD'den yapılan açıklamada, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" denilmiş, "haberler doğruysa" ifadesi Ankara'nın sert tepkisine neden olmuştu.

Biden’ın Taliban ve İran gibi düşmanlarıyla da mücadele edeceğini hatırlatan Boot, “Bütün dünya Biden’ın bu erken testleri nasıl ele alacağını merakla bekliyor. Bu yaklaşımı bütün başkanlık sürecini etkileyecek. Orta Doğu’daki sorunların dibine inmekten çekinmeli fakat aynı zamanda bütün dünyaya kolay lokma olmadığını göstermek zorunda. Aksi takdirde provokasyonlar daha da kötü bir hale gelecektir” dedi.

YORUMLAR 1
  • 567 3 yıl önce Şikayet Et
    siz herşeye layık imansız işgalc, halksız abd nato dünyaya bela olan zalimlerdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var