İsrail bölgedeki tek nükleer bomba fabrikası olan Dimona'yı genişletiyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail'in Dimona Nükleer Tesisi'ni genişlettiğini gösteren uydu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ABD ve Avrupalı liderleri Tel Aviv'in nükleer silah programına karşı sessiz kalmakla suçladı. Zarif Batı'ya seslenerek 'Son derece endişeli misiniz? Bir miktar mı endişelisiniz? Bu konuda yorum yapmak ister misiniz?' dedi.

İsrail bölgedeki tek nükleer bomba fabrikası olan Dimona'yı genişletiyor
İsrail bölgedeki tek nükleer bomba fabrikası olan Dimona'yı genişletiyor
GİRİŞ 20.02.2021 23:28 GÜNCELLEME 20.02.2021 23:28
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, İsrail'in Negev çölündeki Dimona Nükleer Tesisini genişletme çalışmaları yürüttüğüne dair yayımlanan uydu görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. 

Muhammed Cevad Zarif

Tel Aviv'in nükleer silah programına karşı sessiz kalmakla suçladığı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile ABD ve Avrupalı liderleri mesajında etiketleyen Zarif, "İsrail bölgedeki tek nükleer bomba fabrikası olan Dimona'yı genişletiyor. Son derece endişeli misiniz? Bir miktar mı endişelisiniz? Bu konuda yorum yapmak ister misiniz?" ifadelerini kullandı. 

İsrail bölgedeki tek nükleer bomba fabrikası olan Dimona'yı genişletiyor

- UYDU GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇIKTI

Uluslararası bağımsız nükleer araştırma uzmanlarının oluşturduğu The International Panel on Fissile Materials (IPFM), 18 Şubat'ta yayımladığı uydu görüntülerine dayanarak İsrail'in daha önce nükleer silah çalışmaları için kullandığı belirtilen Dimona Nükleer Tesisi'ni ciddi oranda genişlettiğini ortaya çıkarmıştı. 

Görüntülerin 4 Ocak'ta "SuperView-1" uydusunun çektiği görüntülerden elde edildiği belirtilmişti.

İsrail hiçbir zaman nükleer silaha sahip olduğunu doğrulamasa da uluslararası basında yer alan haberlere göre, bu ülkenin elinde 100'e yakın nükleer başlık bulunuyor. Nükleer tesislerini uluslararası denetimlere de açmayan Tel Aviv yönetimi, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) taraf olmayı reddediyor. 

Arap ülkeleri tarafından 2015'te UAEA Genel Kurulu'na sunulan "İsrail'in nükleer faaliyetlerinin denetlenmesi, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı (NPT) ve UAEA'nın düzenlemelerini kabul etmeye zorlanmasını" talep eden tasarı, ABD ve Avrupa ülkelerinin karşı oy kullanması nedeniyle kabul edilmemişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin acil Nükleer silahlara sahip olması gerek. Siyonistler istediğini yapıyor baksanıza.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Fitneci zalim iran ile siyonist kafir iblis israil danışıklı dövüşüyor. İkiside İslam ve Müslüman düşmanı. Bunlar kalabalıkta birbirlerine atar yapıp, tenhada oturup yer içerler.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Cevap basit onlar mağdur edebiyatı yapıp ,parayla siyasetcileri satın aldıkları için dert etmiyorlar.
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler inşaallah islamla şereflenirler.siyonistler yahudilerin sonunu getirecektir.bunlardaki islam düşmanlığı neden.tevratı incili zeburu az bir menfaatlerle bozdular.şimdi kuran a saldırıyorlar.müslümana islama saldırıyorlar.gerçekten Allah a inanan kul bunu yaparmı.incilde son peygamber olarak Ahmed adında bir peygamber gelecek.deniliyor.Ahmed adında peygamberimizden başka peygamber geldimi.gelmedi.o zaman hiçmi kafanız çalışmaz.aptal desem değilsiniz.neden beklenen peygamber hz muhammed gelmiştir.kuran inmiştir.neden bu kadar inanmamakta ısrar edersiniz.neden.eğer düşünürseniz kurtuluşunuz islamda.şereflenin islamla.zalimlikleriniz bitsin.yoksa yok oluşa doğru gidiyorsunuz.
    Cevapla
  • eci 3 yıl önce Şikayet Et
    yahudi ırkında musevisi olduğu kadar inceden müslümanı ve hristyanıda vardır..ama gerçek şudur ki dünyanın başına bela olan bu israil değildir onlar maşadır..bunları avrupadan bu çöle gçmesi için ikinci dünya savaşını çıkaranlar ve hitleri kullanıp bunlara baskı ve katliam uygulayanlar kabala yahudileridir..bütün dünyanın sorunu paranın babası bunlardır
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz hz Muhammet Mustafa sav.şöyle buyurmuştur.Düşmanın silahından daha üstün silah yapın.bitti.aklımıza gelebilecek her hayırlı konuda bir numara olmak zorundayız.zorundayız.zorundayız.başka yolu yok.herkes elini taşın altına koysun.şikayet değil.iş üret proje üret.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı