İntikam saldırısı: 9 binayı yok ettik!

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD'nin dün Suriye'nin El Bukemal sınır şehrinde düzenlediği saldırıda İran destekli milislere ait 9 binanın tamamen yok edildiğini, 2 binanın ise kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı. Kirby, saldırının "savunma amaçlı" olduğunu belirtti. İran destekli milisler, Erbil ve Bağdat'ta bulunan ABD askerlerinin olduğu bölgeye roket saldırılarında bulunmuştu.

İntikam saldırısı: 9 binayı yok ettik!
İntikam saldırısı: 9 binayı yok ettik!
GİRİŞ 27.02.2021 06:13 GÜNCELLEME 27.02.2021 07:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD'nin, Amerikan askerlerinin de konuşlu olduğu Erbil Havalimanına 15 Şubat'ta, Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölgeye ise 22 Şubat'ta roketli saldırılara verdiği yanıtın detayları gelmeye devam ediyor.

Biden talimatı verdi: Vuruldu! ABD'den son dakika İran hamlesi


İKİ SAVAŞ UÇAĞI 7 GÜDÜMLÜ FÜZE FIRLATARAK 9 BİNAYI TAMAMEN YOK ETTİ

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin bilgi veren Kirby, "Saldırıda iki F-15E Strike Eagle tipi savaş uçağı 7 güdümlü füze fırlatarak 9 binayı tamamen yok etti ve 2 binayı ise kullanılamaz hale getirdi. Binalar, Suriye ile Irak sınırının Suriye tarafındaki El Bukemal sınır kontrol noktasında yer alıyor. Bu yer, İran'ın müttefiki olan milis grubun faaliyetlerini icra ettiği yer olarak biliniyor." ifadelerini kullandı.

İngiltere'den, ABD'nin hava saldırılarına destek

Kirby, ellerinde saldırıda ölenlerle ilgili bilginin de bulunduğunu ancak hasar kontrol sürecinin devam etmesinden dolayı bu bilgiyi paylaşmayacağını söyledi.

Kongrenin saldırılar konusunda bilgilendirildiğini belirten Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın önceki gün sabah saatlerinde saldırıya onay verdiğini açıkladı.

SALDIRI BM'YE UYGUN

Kirby, saldırının "savunma amaçlı" olduğunu ve "Amerikan Anayasasının 2'nci ek maddesi" ile "Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşmasının 51'inci maddesinin" yasal dayanak olarak kullanıldığını aktardı.

Sözcü, saldırının hedefinin tespit edilmesinde Irak'ın yaptığı soruşturmada elde edilen bilgilerden de yararlanıldığını ifade etti.

Amerikan askerlerinin de konuşlu olduğu Erbil Havalimanına 15 Şubat'ta, Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölgeye ise 22 Şubat'ta roketli saldırılar düzenlenmişti.

Erbil saldırısında 1 sözleşmeli personel ölmüş, biri ABD askeri 4 kişi de yaralanmıştı.

ABD, bu saldırılara karşılık düzenlediği hava saldırısında Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid El Şüheda gruplarına ait tesisleri hedef aldığını açıklamıştı.

JOE BİDEN'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında dün Surily-Irak sınırında düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

İlgili soruya yanıt veren Biden, saldırının İran'a mesaj niteliğinde olduğunu kaydederek, "Onlara 'cezasız kalacak şekilde hareket edemezsiniz, dikkatli olun' mesajı verdik" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı'nın açıklaması, Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) saldırıyı üstlendiği ve detaylandırdığı açıklamanın ardından geldi.

YORUMLAR 21
  • eray akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    İran,amerikayı suriye ve ıraktan çıkarmaya çalışıyor.Görünen köy kılvauz istemez.Amerikanın gücü anca ırak ve suriyedeki iran milislerine yetiyor.Amerika sıkıysa irana doğrudan saldırsn da görelim gücünü.Amerikanın iranı yenmeye gücü yetmez.
    Cevapla
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin sınırları Irakta Suriyedemi Müslüman kanında boğulacaksınz...
    Cevapla
  • YILDIRIM 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence ABD nin bu 9 binayı vurması Türkiye'ye ilham kaynağı olmalıdır. Madem buralarda teröre destek verildiği için bu binalar bombalanıyor, türkiye de aynı gerekçe ile ABD li bir avuç askerin de bulunduğu PKK/YPG'li teröristlerin toplanma ve eğitim alanlarına aynı şekilde vursu. ABD li askerler bakımından teröristlerin yanında bulunmak zaten meşru bir durum değil, bil akis uluslararası hukuka göre suçtur. Bakalım bu ADB ne yapacak.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Biden mesaj vermiş "Onlara 'cezasız kalacak şekilde hareket edemezsiniz, dikkatli olun' mesajı verdik" Zaten ağzından kaçırmış herşeyi. Manası şudur; ŞİA nin sapkın olanlarını İranla beraber güle oynaya kullanacağız Sünnileri büyük bir zevkle öldürteceğiz. Ama Sakın ha siz davar gibisiniz gelip bizim elimizide ısırmayın yoksa sizide bombalarız açıklaması.
    Cevapla
  • zeydaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen konuyu güzel özetlemişsiniz...uşakları kullandı ABD şimdi de vurdu
    Cevapla
  • Batmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerekçeyle vuruyormuş abd. Amerikan Anayasasının 2'nci ek maddesi" ile "Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşmasının 51'inci maddesi ne göre. O kendinde bu hakkı buluyorsa bizde abd nin beslediği terörü ırakta, suriyede vurmamiz lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde