Boeing'in insansız savaş uçağı ilk uçuşunda nefes kesti

Amerikan şirketi Boeing'in Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) için tasarladığı ve ürettiği insansız savaş uçağı "Loyal Wingman (Sadık Eküri)", ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 3700 km menzile sahip olan uçak, diğer insanlı ve insansız uçaklarla müşterek görev yapabilecek yetkinlikte bir yapay zeka tarafından idare edilecek.

GİRİŞ 02.03.2021 23:41 GÜNCELLEME 03.03.2021 11:25
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Dünyanın en önemli savunma ve havacılık şirketlerinden olan Boeing, insansız savaş uçağı "Loyal Wingman"ın (Sadık Eküri) ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Amerikan firması Boeing tarafından yapılan resmi açıklamada, şirketin 50 yılı aşkın bir süredir Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) için tasarladığı insansız savaş uçağı prototipi "Loyal Wingman"ın, Avustralya'da başarılı bir ilk uçuş gerçekleştirdiği ifade edildi.

Boeing firması uçuştan bir kare yayınladı.

FARKLI HIZLARDA VE İRTİFALARDA TEST EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl motor ve taksi testlerinden geçen "Loyal Wingman", kendi gücüyle başarılı bir kalkış gerçekleştirmesinin ardından, uçuş işlevselliğini doğrulamak ve performansını göstermek için farklı hızlarda ve irtifalarda önceden belirlenmiş bir rotada uçuş gerçekleştirdi.

AMERİKA DIŞINDA YAPILMIŞ EN BÜYÜK PROJE

İlk uçuşunu tamamlayan "Loyal Wingman", Boeing'in ABD dışında yaptığı en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Uzun süredir devam eden geliştirme çalışmalarına Avustralya'dan birçok şirket de katılım ve destek sağlıyor.

Güney Kore'nin yerli savaş uçağının ilk motorları takıldı

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI 3700 KM MENZİLE SAHİP 

Boeing ve Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ortaklığında Airpower Teaming System (ATS) projesi için geliştirilen "Loyal Wingman" insansız savaş uçağı, insanlı ve diğer insansız hava platformlarıyla koordineli harekat icra etme, keşif, gözetleme, istihbarat ve elektronik harp görevlerinde kullanılması planlanıyor.

YAPAY ZEKA KONTROL EDECEK

Yaklaşık 3700 km menzile sahip olan uçak, diğer insanlı ve insansız uçaklarla müşterek görev yapabilecek yetkinlikte bir yapay zeka tarafından idare edilecek.

KAYNAK: HABER7, SAVUNMATR
YORUMLAR 53
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    ne nefeesim kesilecek Akıncı İHA SİHA larımız gurur kaynagımız. bizler bunun daha ileri seviyelere çekilmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • Urfalı Nabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman nefesimiz kesildi çok izlemeyin gardaşlar...nefessiz kalırsınız
    Cevapla
  • ENDER 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer abd atması şişirmesi değilse müthiş bir iş çıkarmışlar.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey bilmeden gazla çalışan tofaş arkadaşlar. Bizim yaptıklarımızla bunlar aynı kategoride değil bir kere. Boeing dediğin firma bir dünya devidir. Dolayısıyla, bir gün bizde inşallah Boeing seviyesine çıkabiliriz.
    Cevapla
  • Serhan 3 yıl önce Şikayet Et
    yorumları okuyunca, bazen gerçekten düşünmeden yazanlar olduğunu görüyorum. Boing gibi bir firma f16 gibi bir savaş uçağını insansız olarak Avustralya da yapıyor, çok büyük bir iş, iha ile siha ile kıyaslanmaz. İnşallah biz de o noktalara geliriz. ama gerçekten büyük iş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi