Ruslar tedirgin: En tehlikelisi Türkiye!

NATO'nun Karadeniz'de başlattığı Poseidon 2021 tatbikatı Kremlin'i harekete geçirdi. Yunan ve Rus medyasında uzmanlara dayandırılan haberlere göre tatbikat Rusya'yı hedef alıyor. Türkiye'nin Kremlin'i "kızdıran" ilişkilerine değinilen analizlere göre, Ukrayna'ya destek amacı da taşıyan tatbikatın Rusya'yı şimdiden tedirgin etmeye başlayan başka hedefleri de bulunuyor.

Ruslar tedirgin: En tehlikelisi Türkiye!
Ruslar tedirgin: En tehlikelisi Türkiye!
GİRİŞ 03.03.2021 07:35 GÜNCELLEME 03.03.2021 07:59
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Tüm gözler Karadeniz'de gerçekleştirilen Poseidon 2021 tatbikatına çevrildi. Rus uzmanlar tatbikatın hedeflerini yorumlarken Türkiye'ye ayrı bir parantez açtı.

Beyaz Saray: Biden'ın Putin'le ilişkisinin tarzı Trump..

Amerikan kuvvetlerinin Dedeağaç'a çıkarma yapması, Rus kaynaklarına göre esasen Karadeniz'de Rusya'yı hedef almak için atılmış bir adım. '27 Şubat'tan itibaren Amerikan helikopterleri diğer birliklere katılmak için Yunanistan'a nakledildi.

Bloomberg: Türkiye ile Pakistan ortak savaş uçağı...

Rusların bildirdiğine göre ayrıca, Romanya'nın Köstence limanında "Poseidon 2021" deniz tatbikatı, kara birimleri ve "düşman" savaş gemilerine ve denizaltılara "karşı" ABD Hava Kuvvetleri (USAF) savaş uçakları ile başladı.

Rus medyası, "Yunanistan'ın Dedeağaç limanındaki 'Avrupa Savunucusu' hazırlıkları sırasında, 1. Tugay ABD helikopterlerinden ilk parti, ekipmanı çıkartmaya başladı. Bu NATO operasyonu ittifakın doğu tarafını güçlendirmeyi amaçlıyor" diye yazdı. İttifakın deniz kolu aynı zamanda Karadeniz'de eğitim muharebe görevleri de geliştirecek.

AMAÇ 'UKRAYNA'YA DESTEK' 

Hem NATO liderliği hem de Pentagon'un yeni başkanı Lloyd Austin, bölgedeki ana hedefi "Ukrayna'yı Rusya ile çatışmada desteklemek" olarak tanımladı.

"Poseidon 2021" tatbikatına katılan SNMCMG2 mayın tarayıcıları Ukrayna'nın Odessa limanını ziyaret ederken, Ukrayna Donanması'nın da NATO tatbikatlarına katılması mümkün. Tatbikatlara Yunanistan, İspanya, Romanya ve Türkiye'den 10'dan fazla savaş gemisi katıldı.

Radyo Romanya'ya göre, Tatbikat senaryosu denizaltı tehditlerine karşı savaş senaryolarını, NATO kara birimleri tarafından hidrografik keşif, mayın tespit ve yok edilmesi, ABD uçakları ve kara birimlerini içerecek.

Romanya'nın NATO tatbikatlarında yer alan Puma helikopterleri torpidolarla donatıldı ve sadece gemileri değil, denizaltıları da yok edebilecek şekilde tasarlandı.

'TÜRKİYE İLE BAĞLANTILI' 

Rusya Askeri Birliği Başkanı Oleg Svendkov "Karadeniz'de yapılan tatbikatlar NATO için planlanıyor" dedi. Svendkov, "'Poseidon 2021' adı altında yapılan tatbikatlar aynı zamanda Rusya karşıtı eylemler ve Türkiye ile de bağlantılı" dedi.

'EN TEHLİKELİSİ TÜRKİYE'NİN MÜDAHİL OLMASI'

Moskova, tatbikatı Karadeniz bölgesinde bir tehdit olarak görürken, en tehlikelisi Türkiye'nin Kırım'a yönelik tehdit senaryolarına müdahil olması.

Habere göre Rus uzman, Ankara'nın Kırım ve Moldova'da Türk azınlıklarla Kremlin'i çok kızdıran ilişkilerinden bahsediyor. Rus uzmana göre, Romanya’daki NATO faaliyeti "Moldova hükümetine Transdinyester’deki durumu çözme arzusunda destek olarak görülebilir".

Ancak Svendkov, Moskova'nın bölgedeki çıkarlarını siyasi, askeri ve diplomatik yollarla savunabileceğinden emin. Ancak NATO, Montrö Antlaşması uyarınca bölgedeki koalisyon ülkeleriyle ittifakın sorumluluk alanında bir tatbikat yürütüyor.

'BİZİM İÇİN TEHDİT OLUŞTURACAK' 

Rus askeri uzmanı Şamil Gareev, "Benzer operasyonlarda Libya, Suriye ve Irak'ta kendisini kanıtlamış 4'üncü nesil Fransız Rafale çok yönlü savaş uçakları da burada olacak ve bizim için tehdit oluşturacaklar" dedi.

YORUMLAR 22
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    batılı emperyal devletler geçmişte Osmanlı ile Rusya'yı defalarca savaştırıp mısırı kıbrıs ı ve balkanları adaları osmanlıdan koparmışlardı.şimdi sırada neresi var.turkiyeden alacakları bir şey kalmadı.demekki asıl hedef rusya ama en büyük engelde turkiye yeniden aralarını açıp şavaştırıp zayıf duşurmek ve yutmak.petrol doğalgaz altın kaynakları rusya çok büyük bir ulke.turkiyede transit yol üstünde
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi daha da fazla bölmek istiyorlar.
    Cevapla
  • 6543 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyada zerre kadar akıl olsa bir kırım için rusya ukraynayı kırmaz kendine kardeş düşmanları toplamazdı ama akıl yok bu şekil abd natonun oyunlarına geldiği işine geldiğini anlamıyorlar şimdi rusya kırımı ukraynaya verse gürcistana ait tümn toprakları geri verse abd natonun bölgedeki tüm projeleri suya hayale düşmüş olur ayrıca abdnin bu ülkelerdeki biyolojik silah tesislerini bu ülkeler topraklarını alsa rusyadan iyilikle kapatırdı ve abd nato dünyaya rezil olurdu
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir okuyucu çöžüm öneriniz demiş çözüm şu bu ummetten cihat suurunu almaya calişiyorlar bu şuuru butun islam ummetine yerleştrmek top yekun harbe hazirlik eğitimleri vermek basindada yalan haber yapanlari veya devletaleyine yayin yapan lara ağir yaptirimlar uygulamak allah var gam yok
    Cevapla
  • Göztepeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine sahnedeler BAŞ aktörler ama türkiye çok uyanık kimseye kendini yedirmez burası ne ırak ne suriye ne libya nede mısır BURASI TÜRKIYE CUMHÛRİYETİ ne RUSYA nede ABD nede NATO kimse türkiye ye karşı cesaret edip birşey yapamaz zaten yiyemezler
    Cevapla
  • TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyanık olun. Ege'deki Dedeağaçla Rusya'nın ne alakası var. Burda esas hedef Türkiye... Dedeağaç'a ABD yığınak yaptı. Burada daha geçen sene ABD gemisine Bizans bayrağı astılar... ABD Türkiye'yi kuşatmaya çalışıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar