İlginç iddia: ABD'den Türkiye'ye TCG İstanbul ambargosu

Türkiye'ye savunma sanayi alanında ambargolar uygulanması, Türkiye'nin yerli ve milli atılımları yapmasında önemli bir sebep olarak ortaya çıktı. Bunlara bir yenisi daha eklendi. ABD'nin Mark 41 Dikey Atım Sistemi (VLS) tedariki ile ilgili olarak Türkiye'ye ambargo uyguladığı iddia edildi. Mk41 VLS'ler, TCG İstanbul (F-515) için tedarik edilecekti. Bu gelişmenin ardından Türkiye yerlisini yapma kararı aldı.

GİRİŞ 03.03.2021 17:34 GÜNCELLEME 03.03.2021 18:28
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

MİLGEM Projesi'nin beşinci, İSTİF Sınıfı Firkateyn Projesi'nin ise ilk gemisi olan TCG İstanbul (F-515) Firkateyni, 23.01.2021 tarihinde düzenlenen tören ile denize indirilmişti. Tören kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, STM ana yükleniciliğinde üretilen TCG İstanbul Firkateyni'nde ABD üretimi Mk41 Dikey Atım Sistemi (VLS) yerine Milli Dikey Atım Sistemi'nin (MDAS) kullanılacağını açıklamıştı.

SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; bu kararın alınmasında, ABD tarafından Mk41 Dikey Atım Sistemi tedariki için Türkiye'ye ambargo uygulanması etkili oldu. Geliştirme faaliyetleri hızlandırılan MDAS'ın, TCG İstanbul Firkateyni ile birlikte ilk kez kullanılma alınması bekleniyor.

SavunmaSanayiST.com tarafından elde edilen bilgiye göre; Türkiye'nin, MDAS sistemine hiçbir yabancı füzenin entegre edilmemesi ve hiçbir yerli füzenin de Mk41 gibi yabancı atım sistemlerine entegre edilmemesi gibi bir tutumu var. Dolayısıyla Türkiye, TCG İstanbul Fırkateyni'nin envantere alınacağı 2023 tarihine kadar MDAS'ta kullanılacak yerli füzeleri de üretmeyi amaçlıyor. Füze alanında hem ROKETSAN hem de TÜBİTAK-SAGE çalışmalar gerçekleştirmekte.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 160
  • Cumbur İTtifaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerlimi
    Cevapla
  • maviokyanus 3 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı külkafalar, aslında bunu yapmakla kendi kendilerine ambargo koymuş oluyorlar.Bizi milli ve yerli üretim teknolojik gelişmelerde kırbaçlamış oluyorlar.Teknik elverdiğince kralını şahını padişahını yaparız,affetmeyiz.Gerisini onlar düşünsün yaptıkları askeri araçları kime satacaklar,yoksa ellerindemi patlayacak.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam inşaAllah. Kötü komşu ev sahibi yapar. Kafirlere ve itlerine inat çok güçlü olmalıyız.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Küba ambargo ile çok zor yıllar yaşadı.ancak simdi ilaç sektöründe bir numara
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef gerçekçi değil sadece kanserin tekrar oluşmasıni önlemede bazı çalışmaları var ama sağlık konusunda maalesef çok geriler
    Cevapla
  • Er Al 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ilaç?
    Cevapla
  • Tayfun 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Türkiye İslam ülkesi dünyaya sahip olacak yıkılsın amerika yandaş ülkeleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı