ABD, PKK bölgesine 'Avenger' gönderdi!

Irak’taki saldırıları bahane eden ABD yönetimi Suriye ve Irak’taki işgalini derinleştiriyor. ABD basını, Pentagon’un iki ülkeye hava savunma sistemi kurduğunu yazdı. Amerikan Forbes sitesinde yayınlanan bir rapora göre, ABD Irak’ta konuşlandırılan askerlerini korumak için bölgeye kısa menzilli “Avenger” hava savunma sistemi yerleştirecek.

ABD, PKK bölgesine 'Avenger' gönderdi!
ABD, PKK bölgesine 'Avenger' gönderdi!
GİRİŞ 05.03.2021 06:55 GÜNCELLEME 05.03.2021 06:55
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Irak’taki saldıları bahane eden ABD yönetimi Suriye ve Irak’taki işgalini derinleştiriyor. ABD basını, Pentagon’un iki ülkeye hava savunma sistemi kurduğunu yazdı. 

Amerikan Forbes sitesinde yayınlanan bir rapora göre, ABD Irak’ta konuşlandırılan askerlerini korumak için bölgeye kısa menzilli “Avenger” hava savunma sistemi yerleştirecek. 

Rapora göre, kurulması planlanan hava savunma sistemi PKK/YPG işgali altındaki Suriye’nin Deyrizor bölgesi ile Irak’ta konuşlandırılacak. Avenger hava savunma sistemi, İHA/SİHA’lara karşı etkili bir sistem olarak dikkat çekiyor.

ARKA ARKAYA SİSTEMLER KURULDU

Paul Iddon tarafından kaleme alınan raporda ayrıca, geçtiğimiz yılın başlarında Irak’ta ABD güçlerini barındıran üslerin hava savunma sistemlerinin bulunmadığı, ancak İran’ın Amerikan askerlerinin yer aldığı Irak üslerine yönelik saldırılarından sonra C-RAM sistemlerine ek olarak Patriot sistemleri konuşlandırdığı belirtildi. 

ABD Merkez Komutanı General Kenneth McKenzie, daha önce patlayıcı cihazların bu konuda ilk sırada yer almasının ardından, küçük dronların Irak’taki ABD kuvvetleri için en büyük tehlike olduğunu belirtmişti. McKenzie, “Büyük, yüksek maliyetli dronlardan değil, mağazalardan bin doları geçmeyen bir miktara satın alınabilen küçük dronlardan söz ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 22
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Etkili menzili ve kabiliyetleri dikkate alındığında koruyacağı hassas bölgeye bir acıdan gelen ve radarının yakaladığı RPG, katyusa vb Roketleri (PKK ya verdiği silahlar) havada vurabilir. Menziline giren dronelara ve dronların taşıdığı konvansiyonel füzelere etkili olabilir. Patriot ile birlikte kullanılacakmış; daha öncede Hava savunma Radarı getirmişlerdi. İran ve veya müttefiki gördüklerine verdikleri silahlandırdıkları unsurlardan KILLANIYORLAR. Yalnızlık ve korku duyumsanmaya başlanmış. bölge savunması... Kalıcı yerleşim.
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanı başımızda kurulmaya çalışılan siyonist-evangelist projesini tamamlanmadan yıldırım operasyonlarıyla haritadan silmeliyiz..
    Cevapla
  • Müşteki 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım şu mübarek cuma günü hürmetine zalim Amerika ve destekçilerini kahreyle takatlarını tüket. Başta ülkemiz, milletimiz ve alemi İslam aleyhine kurdukları tuzakları kendi başlarına geçir. amin
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    istedigi kadar getirsin
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    iha sihalara karsi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu