Amerikan NBC televizyonundan PKK/YPJ propagandası

Amerikan NBC televizyonunda yayınlanan haberde, terör örgütü PKK'nın kadın kolu YPJ bir "kurtarıcıymış" gibi gösterilerek övgüler düzüldü. YPJ'nin DAEŞ'e karşı "olağanüstü" bir iş çıkardığını ve bunun "cesaret hikayesi" olduğunu söyleyen muhabir, "Bu kadınlar korkusuz ve yaptıkları şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

Amerikan NBC televizyonundan PKK/YPJ propagandası
Amerikan NBC televizyonundan PKK/YPJ propagandası
GİRİŞ 11.03.2021 09:03 GÜNCELLEME 12.03.2021 16:52
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Çeviri: Erkan Talu

Amerika'nın en ünlü haber kanallarından NBC'de, terör örgütü PKK/YPG'nin kadın kolu YPJ'nin propagandası yapıldı.

NBC'nin deneyimli muhabiri Andrea Mitchell imzalı haber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırlandı.

"ÖRGÜTE KATIL KOMUTAN OL"

Örgüt üyesi kadınların, futbol oynamanın, üniversiteye gitmenin, kendi eşini seçmenin yasak olduğu bir bölgede doğduğu belirtilerek, "Ancak bunlardan bazıları sniper (keskin nişancı), komutan oldu" denildi ve YPJ'ye katılmak kurtuluşmuş gibi gösterilmeye çalışıldı.

ÖRGÜTÜN SÖZDE LİDERİNE BAĞLANILDI

"Suriyeli Kürt kadınlar, 2014 yılında halklarını korumak için Kobani'de DAEŞ'le savaştı. Bu kadınlar, ABD ile birlikte DAEŞ'i Rakka'dan çıkarmak için de savaştı" denilen haberde, terör örgütü YPJ'nin sözde Genel Komutanı Newroz Ehmed ile bağlantı kurularak röportaj yapıldı.

YPJ'nin sözde lideri TV'ye yayına bağlanıp röportaj verdi.

HABERDE ÖRGÜTÜ ÖVEN KİTAPTAN DA BAHSEDİLDİ

Haberde örgüt üyesi kadınların gösterdikleri "mücadele" aktarılırken, New York Times yazarı Gayle Tzemach Lemmon'ın kaleme aldığı "The Daughters of Kobani: A Story of Rebellion, Courage and Justice (Kobani'nin Kızları: Bir İsyan, Cesaret ve Adalet Hikâyesi)" adlı kitaptan da bahsedildi. Hatırlanacağı üzere; ABD Dışişleri Eski Bakanı Hillary Clinton ve kızı Chelsea Clinton'ın kurduğu "Hidden Light Production" adlı prodüksiyon şirketi, Gayle Tzemach Lemmon'ın yazdığı kitabın TV program haklarını satın almıştı. Böylelikle kitabın ilerleyen yıllarda filminin ya da belgeselinin çekilmesinin önü açılmış olundu.

Clinton ailesi örgütü öven kitabın TV yayın haklarını satın aldı.

HABERİ YAPAN GAZETECİDEN İKİ SKANDAL PAYLAŞIM

Deneyimli muhabir Mitchell, yaptığı haberi sosyal medya hesabı Twitter'dan şu sözlerle duyurdu:

"Dünya Kadınlar Günü'nde, Kobani'de DAEŞ ile savaşıp onları mağlup eden ve hala vatanlarını korumak için savaşan Suriyeli Kürt kadın milislerin kadın komutanı ile röportaj yapacağız. Olağanüstü bir cesaret hikayesi."

Haberin TV'de yayınlanmasının ardından bu görüntüleri alıntılayarak bir açıklama daha yapan NBC muhabiri, "Bu kadınların yaptıkları şaşırtıcı: Korkusuzca DAEŞ'i ele geçirdiler ve vatanlarını kurtardılar. ABD Özel Kuvvetleri ve Amerikalı komutanlardan övgü topladılar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / ÇEVİRİ HABER
YORUMLAR 54
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimin topragini kurtarmiski sefersiz pkk . Orada ancak hayel ve dizi cekiolar sannediolar kendilerini oysa turkler vuruyor bu lagim faresini pkk ancak lagim yilan yer altinda yasayan hayvanlar gibidir.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bizde şaşırıyoruz. Bombayı yiyince çiçek gibi açılıyorlar. Hiç dayanıklı değiller.
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakın nasılda İspanya'da bölücülük yapan partinin milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdılar. İşte Avrupa'nın gerçek yüzü bu. Aynısını Müslüman ülkede olsa sözde insan hakları demokrasi cart curt saçmalıklarıyla zulüm edecekler bize. Yaa işte böyle, Müslüman ülkelerdeki tüm azınlıkları ölesiye destekleyen bu batılılar söz konusu kendi azınlıkları oldu mu tek cümle dahi kendi dillerinde konuşmalarına tahammül edemiyorlar, hemen saldırıya geçiyorlar. Alman ve diğer Avrupa vakıfları Türkiye'de her gün azınlıkları kışkırtmak için ana dilde eğitim gibi bölücü ve yıkıcı zehirleri pompalıyorlar. Tüm Avrupa vakıfları acilen kapatılmalı..
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ne kadar düşmanı varsa bizde Tam destek veririz bize düşman çıkartan teröristlerle bir olan ABD bizim düşmanımızdır. O kadar net ALLAH ın izniyle. İnşallah bu ABD cezasını önce Allah tan bulsun Amin zaten en güzelini temizini Allah bilir yapar bak 1 MİKROPLA savaşıyor ekonomi bozuk psikoloji bozuk ölüm dibinde dogal felaketler ne ararsan var. Bunlar en çok ibadetten uzak inançsız ADALETSİZ katillerin insanların oldugu yerde çoook var bizden uzak olsunlar inşallah Amin
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya basınında Amerika'nın deaş ve ypg pjk yaninda olduğu, deaş senaryosu amerika tarafindan kurulduğu ve oynandığı ustaca kaleme alınmalı ve dünya medyasına sunulmalıdır. gerçi bidon muhalefete iyi para veriyor. küskünler bir araya gelmesi sağlanacak, olmadı secim sonunda tekrar birleşme sağlanacak. millet ittifakı amerikan ulusalcıların ve kureselcilerin çabaları ile kuruldu. Erdoğan bahane maksat 15 temmuzda kürt devleti kurulması, fetönün de Türkiye'nin batısını alması idi. yeraltı kaynaklarının uzerine koymaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!