Rus askeri uzman açıkladı: Bize Türk SİHA'larıyla saldıracaklar

Bayraktar TB2'lerin Libya, Dağlık Karabağ ve Suriye'de hava savunma sistemi Pantsir başta olmak üzere birçok silahı yok etmesini haberleştiren Rus basını, gücünü NATO'nun da tasdik ettiği Türk İHA'larını gündemde tutmaya devam ediyor. Rus askeri uzman Igor Korotchenko, olası bir Rusya-Ukrayna savaşında, Kiev'in Türkiye'den aldığı SİHA'ları kullanılacağını ve bunların saldırılarına maruz kalacaklarını belirtti.

GİRİŞ 11.03.2021 23:25 GÜNCELLEME 12.03.2021 10:35
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış
  • Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği TB2'ler gündeme gelmeye devam ediyor.
  • Alıcısı her geçen gün artan Bayraktarlar savaş stratejilerini değiştirdi.
  • Rus sistemlerinin karşısında tutunamadığı TB2'lerin Ukrayna tarafından kullanacak olması, Moskova'yı endişelendiriyor.
  • Uzmanlar, Kiev'in bu üstünlük aracını olası savaşta kullanacağını düşünüyor.

Rus basınına verdiği röportajda Rusya ile Ukrayna arasında sürekli olarak yaşanan çekişmeler hakkında konuşan askeri uzman Igor Korotchenko, olası savaşın senaryoları hakkında açıklamalarda bulundu.

"SATIN ALDIKLARI TÜRK İHA'LARINI AKTİF OLARAK KULLANACAKLAR"

Ukrayna ile Türkiye arasındaki temasların yoğunlaşmasının tesadüf olmadığını söyleyen Korotchenko, satın alınan İHA'ların üretimini kendi ülkelerinde de yapmak istediklerini dile getirdi. Korotchenko, yaptığı olası savaş değerlendirmesinde ise, satın alınan Bayraktar TB2'lerin aktif olarak kullanacağına inandığını kaydetti.

Donbass'ta son zamanlarda çatışmaların giderek arttığını bildiren askeri uzman, durumun ağırlaştığını ifade etti.

"OPERASYONLARA HAZIRLANIYORUZ"

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Ruslan Khomchak da 22 Şubat'ta yaptığı açıklamada, durumun giderek kötüleştiğini belirterek ordunun saldırı operasyonları için hazırlandığını söyledi.

"TEMAS HATTINDA TEHLİKE ÇANLARI AÇLIYOR"

Rusya'nın Donbass'taki temas grubunda tam yetkili olan Boris Gryzlov ise, Ukraynalı yetkililerin ihtilafı tırmandırma yolunda olduğunu iddia ederek, temas hattındaki durumun "tehlike bir safhaya" geldiğini nitelendirmişti.

Rus basınından Türk İHA ve SİHA'ları haberi

RUSLAR TÜRK İHA'LARINDAN ENDİŞELİ

Rus basınında daha önce çıkan haberlerde, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri tarafından ele geçirilen Rus yapımı Pantsir füze savunma sisteminin Ankara'ya getirilerek incelenmesi, Rusya'da paniğe neden olduğu aktarılmıştı. Rus basını, "Pantsirlerin teknolojik sırları açığa çıkarsa, Türk İHA ve SİHA'larına karşı daha da etkisiz hale gelecek" diye yazmıştı.

KAYNAK: HABER7, STAR.COM
YORUMLAR 84
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    burda anlaşılmayan konu artık İha la Türkiye nin değil Ukrayna nın malıdır nasıl kullanacaklarına onla karar verir Türkiye de satılan malın nasıl kullanılacağına karar verilmez ki Kırım hala Resmen Ukrayna nın toprakları içerisinde ye almaktadır
    Cevapla
  • Oh iyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Stratejik Füze Kuvvetleri - bizden sonra sessizlik
    Cevapla
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu silahları yaptığımız sürece kafir bizden tırsmak zorunda
    Cevapla
  • Esat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hergün benzer haber yapmak ne kadar faydalı bilemedim
    Cevapla
  • Afiyet olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi cevatlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!