Rusya'dan ABD'ye suçlama! Suudi Arabistan'dan İHA ve S-400 hamlesi

Suudi Arabistan'ın İHA düzenlenen saldırılara ABD yapımı Patriot sistemleriyle karşı koyamadığını iddia eden Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Riyad'ın bu tür saldırıları bertaraf etmek için Rus S-400 füze savunma sistemleri alabileceğini söyledi.

Rusya'dan ABD'ye suçlama! Suudi Arabistan'dan İHA ve S-400 hamlesi
Rusya'dan ABD'ye suçlama! Suudi Arabistan'dan İHA ve S-400 hamlesi
GİRİŞ 13.03.2021 09:58 GÜNCELLEME 13.03.2021 16:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rossiya 24 televizyonuna demeç veren Şugayev, "Suudi Arabistan'daki farklı türden tesislere yönelik saldırılar son aylarda giderek artıyor. Daha birkaç gün önce petrol ihracat limanına saldırı düzenlendi. Patriot sistemleri, bu saldırıları önleme görevini yerine getiremiyor. Suudların bunun üzerine çok ciddi şekilde düşündüğünü sanıyorum. Riyad, Rusya'dan S-400 ya da Pantsir sistemleri satın alabilir" dedi.

Pantsir sistemlerinin küçük boyutlu alçak irtifa hedeflerine karşı çok etkili olduğunun altını çizen Şugayev, bu durumun NATO ülkeleri tarafından da kabul edildiğini vurguladı.

Ekim 2017'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in tarihi Moskova ziyaretinin ardından Sputnik'e konuşan FSVTS Sözcüsü Mariya Vorobyeva, Rusya ile Suudi Arabistan'ın S-400 füze savunma sisteminin sevkiyatı konusunda anlaştığını söylemişti. Şubat 2018'de anlaşmanın imzalandığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Anlaşma henüz uygulamaya koyulmazken Eylül 2020'de FSVTS'den yapılan açıklamada Moskova ve Riyad'ın söz konusu anlaşmanın hayata geçirileceği koşullara ilişkin görüş alışverişi yaptığı ifade edilmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 10
  • Velhasıl-ı Kelam 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi bi alsın ya. amerika kaç milyar dolarına çöküyo.
    Cevapla
  • abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    pantsir etkiliymiş hadi oradan kimi kandırıyorsunuz sihalarımız ile imha ettiğimiz pantsir sayısı belirsiz yalancılar.
    Cevapla
  • abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    s 400 mü karşı koyacak siha sistemine hiç sanmıyorum
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd izin vermezse tuvalete gidemezsin Suud.
    Cevapla
  • Akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Pantsir sistemlerinin küçük boyutlu alçak irtifa hedeflerine karşı çok etkili olduğunun altını çizmiş , bizim Bayraktar TB2 ler ne kadar etkili(!) olduğunu çok iyi biliyor vurmadan önce öz çekim yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor