Yunanistan'dan Türk İHA'larına karşı İsrail hamlesi

Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'sı Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya'da savaş stratejilerini değiştirmesi Yunanistan'ı da harekete geçirdi. Atina yönetimi, İsrail'den 3 yıllığına kiraladığı 2 adet Heron Mk2 tipi İHA'yı, nisan ayında teslim alacak. Yunanistan, gelen İHA'ları Ege'deki İskiri (Skiros) Adası'na konuşlandıracak.

Yunanistan'dan Türk İHA'larına karşı İsrail hamlesi
Yunanistan'dan Türk İHA'larına karşı İsrail hamlesi
GİRİŞ 12.03.2021 10:56 GÜNCELLEME 12.03.2021 16:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yunan personelin, yaklaşık 40 milyon Euro’ya kiralanan 2 adet İHA ile ilgili İsrail'deki eğitimi tamamlandı. Heron Mk2'ler 10 bin metrenin üzerinde uçabiliyor, 45 saat havada kalabiliyor. Faaliyet menzili ise yaklaşık 350 kilometre. Yunanistan'da halen, Larisa üssünde konuşlanan, eski model (1982 ve 2005) Yunan yapımı, toplam 6 adet Pegasus ile 2002'de Fransa'dan satın alınan 8 adet Sperwer tipi performansları sınırlı İHA'lar bulunuyor.

Rus askeri uzman açıkladı: Bize Türk SİHA'larıyla saldıracaklar

TÜRK İHA'LARINA KARŞI

Yunanistan'ın İsrail'den yeni model İHA kiralaması, Türk İHA'larının 2 yıldan beri Ege, Akdeniz ve Meriç semalarında uçarak, keşif ve gözetleme faaliyetlerinde bulunması üzerine kararlaştırıldı. Yunanistan bu süreçte, Ege'de Türk İHA'larının tespiti için F-16 savaş uçaklarını havalandırmak zorunda kalırken, bu da Atina için büyük maddi külfete neden oluyor.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / YORGO KİRBAKİ
YORUMLAR 7
  • çankırılı 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar daha kalkmadan bizim ihalarımız ermenistanda S 300 leri vurduğumz gibi onlarında vururuz ALLAHIN iziniyle inşallah.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu horonlar bilgiyi önce israile gönderiyor sonra yunanistana. Israrımın ise bu bölgede uçuş yapma hakkı bulunmadığına göre kritik bilgilerin ele geçmesi olasılığı sebebiyle düşürme hakkını kullanın.
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan ABD ye sırtını dayamış. Günü gelince güvendiği dağlara kar yağdığını görecek.
    Cevapla
  • Sultan Sencer 3 yıl önce Şikayet Et
    iki tanecik yani. Onlar da çalışmaz zahir.
    Cevapla
  • Ülkücü hareket 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar bizede böyle iki tanecik verip PKK ya karşı hiç bir şey yapamiyorduk birde üstüne ovunuyorduk. Tb2 resmen kurtardı bizi hem maddi hem manevi . Jerbuer tb2 oldu hatta azwrbaycan bile İHA siha ile donatıldı. Allah'ım sen büyüksün
    Cevapla
  • Belcikadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan cok felaket kasiniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor