Resmen talep ettiler: ABD'den gündemi değiştiren İHA hamlesi

ABD Hava Kuvvetleri, yeni nesil çok rollü İHA ailesi gereksinimleri için bilgi talebi yayımladı. Yayınlanan bilgi notunda İHA'larda istenen özellikler şu cümlelerle ifade edildi: "Bu yeni nesil çok amaçlı insansız uçak sistemleri ailesi, çeşitli ortamlarda istenilen etkilere ulaşabilen, yıpranabilir, harcanabilir, hayatta kalma yeteneği yüksek ve yeniden kullanılabilir özelliklerden oluşmalıdır."

Resmen talep ettiler: ABD'den gündemi değiştiren İHA hamlesi
Resmen talep ettiler: ABD'den gündemi değiştiren İHA hamlesi
GİRİŞ 16.03.2021 14:07 GÜNCELLEME 16.03.2021 14:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD hükümeti satın alımlar web sitesinde yayınlanan bilgi talebinde; yeni nesil çok rollü uçak sistemleri gereksinimi ortaya kondu. Böylece ABD Hava Kuvvetlerinin İstihbarat-Gözlem-Keşif / Özel Kuvvetler Direktörlüğü adına, fırlatılabilen ve tekrar kullanılabilen İHA ailesini sahaya sürebilme çabasını destekleyecek.

Fotoğraf: Nail Khusnutdinov

İHA'LARDA OLMASI İSTENEN ÖZELLİKLER SIRALANDI

Yayınlanan Bilgi Talebi formunda, "İstihbarat-Gözlem-Keşif / Özel Kuvvetler Direktörlüğü’nü destekleyen Hava Kuvvetleri Malzeme Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Yaşam Döngüsü Yönetim Merkezi; işletme maliyetlerinin azalması ve daha fazla kalıcılık, beka ve menzil ile mevcut ve yeni nesil çok amaçlı insansız uçak sistemleri Ailesi entegrasyonu için yeni bir yetenek geliştirme veri hattının kurulması için bilgi talebi yayınlamaktadır. Bu yeni nesil çok amaçlı insansız uçak sistemleri ailesi, çeşitli ortamlarda istenilen etkilere ulaşabilen, yıpranabilir, harcanabilir, hayatta kalma yeteneği yüksek ve yeniden kullanılabilir özelliklerden oluşmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda söz konusu bilgi talebinde ABD Hava Kuvvetleri, gerekli yetenekler için üç temel odak alanı belirlemektedir:

- Erken uyarı ve atış kontrolü kalite takibi;

- Yüksek derecede tartışmalı ve çekişmeli ortamlarda düşman hava operasyonlarının tanımlanmasını sağlamak için hava sahası farkındalığı, tanker uçakları ve havadan erken uyarı kontrol platformları gibi yüksek değerli hava unsurlarını düşman avcı uçaklarından ve diğer kinetik / kinetik olmayan tehditlerden koruma kabiliyeti;

- Yıpranabilir, harcanabilir, hayatta kalma yeteneği yüksek ve yeniden kullanılabilir olması.

KAYNAK: DEFENCETURK
YORUMLAR 19
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    teknolojik hırsızlık yapıyordunuz, bizim çok sayida bilim adamlarımızı öldürdünüz. o vakitler ulkemizde hainler daha çoktu ve belirsizdi. Erdoğan hepsini korumaya aldı. istihbarat çembere aldı. hainler tek tek bulundu. artık bilim adamlarımız öldürülmüyor. kılıçdaroğlu ve ekibi chp yi tamamen istila etti. İş bankasından para akıyor. bidondan para akıyor. güvenli korumayı geçemiyorlar ancak ictende geçemiyorlar.
    Cevapla
  • müslüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Acele etmeyin herkese yetecek kadar var
    Cevapla
  • Aykut Akdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz.Size hicbirsey yok.
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    250.000 tır silah, teçhizat ve sair askeri ekipmanı verdikleri yerden geri alıp imha etsinler. Daha sonra başvuru yapsınlar. Belki Anka veya Bayraktar TB2'lerden verebiliriz. Akıncı hariç yalnız. Akıncı'yı talep etmek için mevcut uzay programlarının durdurulması, NASA'nın kapatılması ve F-35'lerin teslimi, gecikme tazminatı filan gerekir.
    Cevapla
  • Orhan kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın
    Cevapla
  • Ftastek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence wallstreet i de kapatıp sadece bizim vercegımız 3 ogun yemeyı yesınler
    Cevapla
  • türkiye satmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    bence anka ve bayraktardan bahsediyorlar. çünkü bu özellikler anka ve bayraktarda var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!