Suudi Arabistan ile Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de ortak askeri tatbikat kararı

Suudi Arabistan'a ait 6 adet F-15SA savaş uçağının, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikata katılmak için 13 Mart Cumartesi günü Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacağı ifade edildi. Yunan basınına göre; tatbikat 16 Mart'ta başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek. Yunanistan bölgede daha önce BAE ile de tatbikat yapmıştı.

Suudi Arabistan ile Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de ortak askeri tatbikat kararı
Suudi Arabistan ile Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de ortak askeri tatbikat kararı
GİRİŞ 10.03.2021 17:36 GÜNCELLEME 12.03.2021 15:15
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Fransa'yı yanına çekmek için milyarlarca euro harcayarak 18 adet Rafale jeti ve MILAN füzelerini alan, F-35 almak için Washington'ın kapısında bekleyen Atina yönetimi, İsrail'den de askeri teçhizatlar almak istiyor.

Yunanistan Türkiye'ye karşı MILAN füzelerini alacağını açıkladı

SUUDİ JETLERİ GİRİT'E İNECEK

Başlattığı silahlanma programıyla güç elde etmeye çalışan Atina yönetimi şimdi de Suudi Arabistan ile hareket ediyor. Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait 6 adet F-15SA savaş uçağı, Cumartesi günü Girit'e inecek. Suudi destek personeli, mühendisler ve askeri personelden oluşan tam yer ekipleri, Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacak. Yunan basınından edinilen bilgilere göre; savaş jetlerinin geliş nedeni tatbikat. İki ülke Doğu Akdeniz'de askeri tatbikat düzenleyecek. Yunan basınına göre; tatbikat 16 Mart'ta başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek. 

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi hesabı da Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağının Girit'teki üsse sorunsuz şekilde indiğini söyleyerek, bölgeden görüntüler paylaştı. Gelen uçaklarda askeri teçhizatların olduğu, jetlerin daha sonra geleceği belirtildi.

ERDOĞAN'DAN TATBİKAT KARARINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz" dedi.

BAE DE AYNI BÖLGEDE YUNANİSTAN İLE TATBİKAT YAPMIŞTI

Bundan aylar önce, BAE'ye ait 4 adet F-16 Blok 60 savaş uçağı da Girit'teki üsse gelerek Yunan Hava Kuvvetleri ile ortak bir tatbikata imza atmıştı.

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

KAYNAK: HABER7 / DETAY HABER
YORUMLAR 227
  • harakiri 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyada suudi diye bir ülke mi varki...peyk bir devlet...ingiliz ABD AB kölesi insanlar...halkına rağmen yöneten insanlar müslüman düşmanıdır.. kaç yıldır yemeni bombalıyorlar ne çıkıyor...arapların tarih boyu askeri paralı askerdir....sıkışınca kaçarlar...arapların hepsi bir israil etmez...postal yalamayı severler...hükümsüzdürler...
    Cevapla
  • Hakikat571 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye nin suan tokezlemesini bekleyen akbabalar etrafini sarmis durumda en tuhaf ilan ise suudu arabistanla tatbikat yapmasi yazik gercekten cok yazik.Can derdine dusen arap liderler amerika usagi olmaya devam ediyor eyvah ki ne eyvah..!
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Suudiler... Müslüman Arap Emirlikleri..Sahte Ümmet, takiyyeciler sürüsü..bir zamanlar bu hain takımıyla ortak ordu kuruyorduk değil mi? Bakalım arabin genel olarak hain oğlu hain olduğunu ne zaman anlayacağız..
    Cevapla
  • ahmet aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Topu gelse ne yazar 3 saate gömeriz.
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin bu adaların silahsız olması gerektigi niye yunanistana ısrarla ve sürekli sorulmuyor. Lozan anlaşmasina göre tc nin haklarını başkan ve dış işleri bakanı neden ısrarla sormuyor bunun hesabını. Bu konuda tik yok farkındamısınız. Amerika fransa bea suudiler tumüyle yunanistana yardım ediyor. Etmek icinde amerika dedeagaca müthiş yığınak yapıyor türkiyeye 20 km mesafede. Lozana göre buraların silahlanması yasak. Türkiye niye hesap sormuyor. Benmi duymuyorum görmüyorum
    Cevapla
  • harakiri 3 yıl önce Şikayet Et
    gücün yetiyorsa sor bakalım...ince diplamasi ile birşeyler yapmaya çalışılıyor...durum birinci cihan harbi yılları gibi...
    Cevapla
  • Müsteşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söyledin kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı