Yunanistan Türkiye'ye karşı MILAN füzelerini alacağını açıkladı

Ülkedeki ekonomik zorluklara rağmen Türkiye'ye karşı ciddi bir silahlanma süreci başlatan, ABD'ye üsler tahsis eden ve Fransa'dan savaş jetleri alan Yunanistan, son olarak "tank katili" MILAN füzelerini almaya karar verdi. TSK'nın da envanterinde bulunan Fransız yapımı MILAN füzeleri, 2000 metreye kadar tesir edebiliyor.

Yunanistan Türkiye'ye karşı MILAN füzelerini alacağını açıkladı
Yunanistan Türkiye'ye karşı MILAN füzelerini alacağını açıkladı
GİRİŞ 06.03.2021 12:15 GÜNCELLEME 08.03.2021 07:42
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Fransa'yı yanına çekmek için milyarlarca euro harcayarak 18 adet Rafale jeti alan, F-35 almak için Washington'ın kapısında bekleyen Atina yönetimi, dün aldığı kararla askerlik süresini 12 aya çıkardı.

Yunanistan'da askerlik süresine Türkiye ayarı

ÜLKE EKONOMİK DARBOĞAZDA

Ekonomik olarak da ciddi sıkıntı içinde olan Yunanistan, AB'den aldığı borçlarla ayakta durmaya çalışıyor. Yunan halkı da ekonomik sorunlarının çözülmesini istiyor ve bu sebepten ötürü sokaklara çıkarak hükümeti protesto ediyor.

ATİNA ÜS DAĞITIYOR

Ülke bu durumdayken Atina yönetimi, silah alımına ve ülkenin kritik yerlerini ABD'ye tahsis etmeye devam ediyor. Türkiye sınırına 20 km ötede ve Lozan Anlaşması gereği askersiz olması gereken Dedeağaç'ta Washington'a üs vermişti.

Yunanistan ile bir olan ABD, Türkiye sınırına 30 saldırı helikopteri indirdi

YENİ SİLAH ALIMI

Yunanistan Savunma Bakanlığı, TSK'nın da envarterinde bulunan Fransız yapımı MILAN füzelerini almak için hamle yaptı. 3 yıl içinde 300 güdümlü MILAN füzesinin alınacağı açıklandı. Anlaşmanın değerinin 9 milyon euro olduğu kaydedildi.

75 ile 2000 metre tesirli menzile sahip füze, 1962 başlayan "ikinci nesil anti-tank güdümlü füze projesi"nin ürünü. 

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor. Bu kapsamda Yunan Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçaklarının ilkinin "Viper" seviyesine modernizasyonu tamamlanmıştı. Modernizasyonu tamamlanan F-16, ilk uçuşunu Texas'ta bulunan Lockheed Martin tesislerinde gerçekleştirmişti.

YORUMLAR 129
  • vatan millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Esselamu Aleykum verahmetullahi veberekatuhu MIRAC kandiliniz mubarek olsun.Dunyanin butun silahlarini alsalar gavurlar bir seyi asla alamazlar.Musluman Turklerdeki ve butun musluman alemindeki cesareti,cunku onu ALLAH verir .
    Cevapla
  • KOSOVALI 3 yıl önce Şikayet Et
    en büyük gaflet düşmanı hafife almaktır bazı yorumları pek beğenmiyorum sonuçta yenemez bizi bu tamamda sıkıntı veririr zarar verir önlem şart onlar kadar abartmıyalım durumu ama temkinli olmak ve düşmanı hafif görmemek taraftarıyım .
    Cevapla
  • tamer danacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de juventus füzesi yapar karşılık veririz
    Cevapla
  • Bir Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar hiç uzun vadeli bakmıyor hep anı düşünüyor. Üretim yapmadığı sürece korkulacak birşey yok. Hep başkasına muhtaç.eski silahları kazık fiyattan alıyor. Devir değişti Yunanin kafası değişmedi. Hazira dağ dayanmaz. Elbet adarımızı geri alacaz. Acele etmeden planlı şekilde. Onlar alır biz üretiriz.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    eyyyy yunan kaşınma kaşırsak o milanlar şemsiye gibi girer bir daha çıkaramassınız akıllı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...