ABD ve Yunanistan'dan 'Dedeağaç' anlaşması! 145 helikopter ve tank Türkiye sınırında

ABD ve Yunanistan, Lozan Anlaşmasını delerek Türkiye sınırındaki Dedeağaç'a askeri yığınak yapmaya devam ediyor. ABD'ye bu kentte daha önce deniz üssü tahsis eden Atina yönetimi, şimdi de askeri tatbikatları bahane ederek helikopterler, tanklar ve çok sayıda askeri araçlar konuşlandırıyor. Yunan basını, 145 helikopterin ve içinde tankların da olduğu 1800 askeri aracın, salı gecesi şehre ineceğini yazdı.

GİRİŞ 22.02.2021 08:56 GÜNCELLEME 22.02.2021 10:53
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Lozan Anlaşmasıyla beraber askeri hareketliliğin kaldırıldığı Dedeağaç, Yunanistan'ın bölgeyi ABD'ye açmasıyla beraber yeniden gündeme gelmeye başladı.

Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki kentte, iki ülkenin anlaşması kapsamında ABD'ye deniz üssü tahsis edilmişti. Dedeağaç'a 101. ABD Hava İndirme Tümeni'ne ait Skorsky helikopterler ile askeri araçlar ve mühimmat indirilirken, üssün açılış törenine Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ABD'nin Atina Büyükelçisi Goeffrey Pyatt ile Dedeağaç'ta konuşlu Yunan 12. Mekanize Piyade Tümeni'nin Komutanı katılmıştı.

ABD'ye tahsis edilen deniz üssünün açılış töreninden bir kare

LOZAN'I DELDİLER: HEDEF TÜRK BOĞAZLARINI BYPASS ETMEK

ABD buradan Bulgaristan ve Romanya'daki üsleri arasında bağlantıyı sağlayıp Türk Boğazlarını bypass etmeye çalışacak. Üssün açıldığı dönemde Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına alternatif bir rota oluşturmak amacıyla Yunanistan'ın kuzey liman kentlerine altyapı yatırımı yaptığı yazılmıştı.

Yunan basını akılalmaz planı yazdı! ABD gözünü Türk Boğazları'na dikti

HELİKOPTERLER KONUŞLANIYOR

Geçtiğimiz haftalarda da iki ülke arasındaki ortak bir tatbikatının ardından, ABD'ye ait 30 adet "Black Hawk" tipi saldırı helikopterlerinin, Dedeağaç'taki Dimokritos Havalimanı'nı merkez üs olarak kullanacağı açıklanmıştı

Yunanistan ile bir olan ABD, Türkiye sınırına 30 saldırı helikopteri indirdi

YENİ GELİŞMEYİ YUNAN BASINI DUYURDU

Yunanistan, istikşafi görüşmeler ile Türkiye ilişkilerini sıcak tutmaya çalışırken, diğer yandan da ABD ile ortak askeri tatbikatlara hız verdi.

Yunan medyasında yer alan habere göre; salı gecesi ABD ordusuna ait 145 helikopter ile yüzlerce askeri araç gelecek ve bunlar "DEFENDER Europe 2021" adlı tatbikatta kullanılacak.

Ancak Yunan basını, bu ana tatbikatın dışında, ABD ve Yunanistan ordularının Dedeağaç ve İskeçe'de "DEFENDER Europe 2021"den bağımsız ortak tatbikatlar gerçekleştireceğini yazdı.

KARGO GEMİSİ ÖLÜMCÜL SİLAHLAR TAŞIYACAK

"ENDURANCE" isimli dev kargo gemisiyle Dedeağaç Limanına gelecek olan silah sistemleri, İskeçe Kayalar atış tatbikat alanında Yunanistan'a ait helikopterlerle birlikte eğitim tatbikatı gerçekleştirecek.

İşte "ENDURANCE" ile Dedeağaç Limanına gelecek ve Orta ve Doğu Avrupa'ya konuşlanacak helikopter ve askeri araçların listesi;

- 110 adet Black Hawk tipi helikopterler,

- 25 adet AH-64 Apache tipi taarruz helikopterleri,

- 10 CH-47 Chinook tipi ağır nakliye helikopterleri,

- İçinde tanklar da dahil olmak üzere, toplamda 1800 adet çeşitli askeri araçlar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 125
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelirler ama yanlış yaparlarsa dönemezler Allah’ın izniyle ❤️
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan ordusu gelmeli füzeleri yerleştirdim sinirlarimiza sonrada Ruslardan savaş uçağı alalim
    Cevapla
  • mehmet kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    ani bi baskın yapmaları her gecen gün artıyor uyanık olalım ölmekten korkmuyoruz ama gece uyurken sok baskinda yemeyelim abd ve dunya ile kapismaya hazırım zaten gelecek düsunecek bi gelecegimiz yok gencler olarak diyorum 31 yasindayim bi baltaya sap olamadim
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalarda birikmelerine engel olun yoksa ilerde zor duruma düşer Türkiye . İhlal eden kim varsa Adaları vurun işini bitirin. Taviz tavizi doğurur Tansu Çiller in yaptığı gibi bir gecede Kardak adası bizim oldu . Yaklaşan tüm gemileri batırın. Savaş ise Savaş
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    acil operasyon duzenlenmeli bolgeye tam teshizatli ozel kuvvetler gonderilip abd ve yunanlilar gebertilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...