Çin donanması ABD'yi tahtından etti!

Çin, 2020 yılı sonu itibariyle en fazla savaş gemisi sahibi olan ABD'yi tahtından etti. Çin, 360 adet çeşitli savaş gemisi gücüyle dünyanın en büyük donanma sahibi olan ülke oldu.

Çin donanması ABD'yi tahtından etti!
Çin donanması ABD'yi tahtından etti!
GİRİŞ 07.03.2021 07:34 GÜNCELLEME 07.03.2021 07:38
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ABD Deniz İstihbarat Ofisi (ONI) tarafından ülkelerin deniz savaş gücü üzerine hazırlanan raporda, Çin donanmasının son yirmi yılda 3 kat artarak 360 savaş gemisi gücüyle 'dünyanın en büyük donanmasına sahip olduğunu duyurdu.

Raporda, Çin donamasının gelecek 4 yıl içinde gemi sayısını 400'e çıkarmayı hedeflediği ifade edildi. ONI raporunda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 'endişe verici' bir hızla modern savaş gemisi, denizaltılar, uçak gemileri, savaş uçakları, amfibi saldırı gemileri, balistik nükleer füze denizaltıları, büyük sahil güvenlik kesicileri ve kutup buz kırıcıları inşa ettiği belirtildi.

ABD ise 297 adet savaş gemisiyle Çin'den sonra dünyanın en fazla savaş gemisi olan ülkeyle ikinci sırada yer aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 34
  • Sabri 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın marsa gönderdiği araç aynı gün marsa indi. Çin in gönderdiği araç hala dolanıp duruyor yer beğenmedi yeni gelin gibi. Amerika da teknoloji var adamlar teknolojiyi geliştiriyor. Balıkçı teknelerine birer keleş koyarsanız amerikan gemi sayısını geçer tabi. Obama benden sonraki ülkenin ordusunda 9 kat daha kuvvetliyim dedi. Amerikanın uçak gemileri gibi gemiler hiçbir ülkede yok. Eski sovyet mazotu uçak gemisinden türetilen gemilerle amerikanın nüklüer gemilerini kıyaslıyor bunlar. Sanırım yakında fazlada sürmez, Amerika bu çinlilere bir ders verecek ya ekonomik yada sopayla.
    Cevapla
  • Adnan Verici 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir haber ABD zaten bir süre boyunca iyi tahta kaldı umarım tahtakiler tahtan iner. ABD çok ama çok bu konuda haylazlık yapıyor. xd
    Cevapla
  • aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin 1980 ler de, uydu vurma kapasitesini göstermek için,kendi uydusunu vurmuş bir ülkedir.Amerika çinle başa çıkamaz.Biraz tarih okuyun.
    Cevapla
  • Selami 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin sonu geldi.
    Cevapla
  • Hayrettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinle Abd hiçbir zaman savasmazlar yine sonuçta müslümani müslümanla çatistirirlar çünkü müslüman gidipte büyük güçlernen savasacak kapazitesi yoktur ancak kendi komsusu olan müslümannan çarpisacak kapaziteye sahiptir örnegi Iran ve Irak savasi müslüman ancak kendi çevreindekilere gücü yeter büyük güçlere sadece mariyonetlik yapar tasaronluk islerini üslenir Suudlar gibi Yemen halkinin üstüne bombalar yagdirir müslümanlik budur iste.Eset gibi kendi halkinin üstüne fiçi bombalari yagdirir müslüman gidipte bir hiristiyan devletiyle kesinlikle savasmaz.
    Cevapla
  • Sefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Berbat bir yorum Türkiye kimle savaşarak kuruldu,afganlar kimle savaştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak