Erbil'i ziyaret eden Papa Francis'e Aylan Kurdi'nin babası tablo hediye etti

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 2015'te Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vuran minik bedeniyle göçmenlerin yaşadığı dramın sembolü haline gelen Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi ile görüştü. Görüşmede Kurdi, Papa'ya dünyayı yasa boğan Aylan bebeğin ölümünü yansıtan bir tablo hediye etti.

Erbil'i ziyaret eden Papa Francis'e Aylan Kurdi'nin babası tablo hediye etti
Erbil'i ziyaret eden Papa Francis'e Aylan Kurdi'nin babası tablo hediye etti
GİRİŞ 08.03.2021 00:44 GÜNCELLEME 08.03.2021 00:50
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Irak'ın Erbil kentindeki Franso Hariri Stadyumu'nda düzenlenen ayine iştirak etti.

Irak temaslarının üçüncü gününde sabah saatlerinde geldiği Erbil'den Musul'a geçerek kent merkezinde ve Karakuş ilçesinde düzenlenen ayinlere katılan Papa, öğleden sonra Erbil'e geri döndü.

Papa, Erbil'de Hristiyanların yoğun olduğu Aynkava Mahallesi'nde cadde boyunca toplanan kalabalığı selamladıktan sonra Franso Hariri Stadyumu'na geçti.

Taha Dağlı yazdı: Papa Irak'ta neyin peşinde?

Yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı stadyumda, buluşma törenine gelenleri selamlayan Papa için ilahiler seslendirildi.

Stadyumdaki törene Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis'in yanı sıra bölgedeki diplomatik misyonlar, dini ve hükümet yetkilileri de katıldı.

ABDULLAH KURDİ İLE GÖRÜŞTÜ

Papa burada Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi ile görüştü. Abdullah Kurdi görüşmede Papa'ya dünyayı yasa boğan Alan Kurdi'nin ölümünü yansıtan bir tablo hediye etti.

Aylan Kurdi'nin babası ve Papa Franciscus

Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa'nın, Erbil'deki Franso Hariri Stadyumu'nda düzenlenen ayinin ardından Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi ile görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Papa'nın, ailesini kaybeden Abdullah Kurdi'nin acısını dinlediği ifade edildi. Kurdi'nin ise ilgisinden dolayı Papa'ya teşekkür ederek, Aylan bebeğin bir fotoğrafını verdiği belirtildi.

"CELLADINA AŞIK OLMAK"

Dünyada Batı'nın zulmü ve emperyalist anlayışıyla yaşanan sayısız trajediden biri olan Aylan bebek olayında baba Kurdi'nin Papa'ya hediye sunmasını sosyal medyada pek çok kullanıcı 'Celladına aşık olmak' şeklinde yorumladı.

Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin yanı sıra ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirmişti. Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninin görüntüleri, Suriye'deki savaşın korkunç yüzünü bir kez daha ortaya koymuş, uluslararası toplumun mülteci sorununa dikkatini çekmişti.

YORUMLAR 58
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    “BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır !”
    Cevapla
  • Büyük Resmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Papaya Aidiyet İle Biat ediyor ve Politik mesajında Biz Aynı Safta ve Aynı istikamet ile Karşımızdakilere karşı koruma istiyoruz - diyor
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    baZı arkadaşlar fazla iyi niyetli yada saf Bunlar katil bunlarda vicdan var sanan saf kardeşim sen uyumaya devam et, resme bakınca üzüleceğini zanneden umutsuz kardeşlerim daha çok beklersiniz Babaya sadece acıyorum Allah sabır versin Rabbim görecek göz ve gönül nasip etsin ümmeti islama
    Cevapla
  • Bayrak? 3 yıl önce Şikayet Et
    Babanın elindeki bayrak hangi ülkenin acaba? Özellikle görülmesi için öyle tutmuş.
    Cevapla
  • memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam Papa'ya, Vatikan'ın gerçek yüzünü gösterir tabloyu hediye etmiş, Papa bunu çoğaltsın ve Aylan Bebeğin önünde ölümün her yıl dönümünde saygıyla eğilsinler...
    Cevapla
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama pis herif.tepkininde bi adabı olur
    Cevapla
  • Ezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir baba nasıl evladının bu trajedisinden prim yapıp vicdani acımadan evladinin o halini hediye eder? Hem de Papa'ya ?
    Cevapla
  • Ertan özdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Alan kürdi büyük cesaretle insanlık ayıbını vurguladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı