Papa'nın Irak turu sözde Kürdistan rezilliğiyle bitti

Papa'nın ziyareti şerefine pul bastıran Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), pulda sözde Büyük Kürdistan propagandası yaptı. Papa'nın başının üzerinde bulunan haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok il, sözde Büyük Kürdistan haritasına dahil edildi. Türkiye'den ise konu ile alakalı sert bir açıklama geldi: "IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz."

Papa'nın Irak turu sözde Kürdistan rezilliğiyle bitti
Papa'nın Irak turu sözde Kürdistan rezilliğiyle bitti
GİRİŞ 09.03.2021 17:41 GÜNCELLEME 11.03.2021 14:06
Bu Habere 451 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti skandalla bitti.

Irak'a ilk kez giden Papa unvanını elinde bulunduran Franciscus'un, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ziyaretinde, Türkiye'yi parçalamaya yönelik imalarda bulunan skandal harita tepki topladı.

TÜRKİYE'DEN TOPRAK ALDILAR

IKBT, Papa'nın ziyaretine özel hatıra için pul bastırdı.

Bastırılan pulda Papa'nın figürüne yer verilirken, başının arkasındaki haritada PKK propagandası yapıldı.

Papa'nın ziyareti şerefine bastırılan hatıra pulunda, Papa'nın başının üzerinde bulunan haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok ilimiz, sözde Büyük Kürdistan haritasına dahil edildi.

DIŞİŞLERİ: DERHAL DÜZELTİLMELİ

Dışişleri Bakanlığı, 6 Mart'ta Irak'a ziyarette bulunan Papa Francesco'nun ziyareti sırasında IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları ile ilgili açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Papa Fransuva'nın Irak'ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir" ifadeleri yer alırken, "Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak'ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir" denildi.

Dışişleri, "Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

IKBY'DEN AÇIKLAMA

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu:

"Birkaç sanatçı pulun basılması için dizayn örnekleri sundu. Ancak şu ana kadar hiçbir pul basım için onaylanmadı. Basım için seçilecek olan pul dizaynı, yasa ve kanunlara göre olacaktır."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 451
  • A.D 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyanları uyandırın neredesin Türkiye'nin ahkam kesenleri
    Cevapla
  • Sönmez Çetinkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gerçek tamda papazın kafasındaki düşüncelerini ve batının istegidir bu papasta terostlerin elçisidir buna müsade edemeyiz
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Koca hiristiyan aleminin YAPAMADIGINI IRAKLILAR YAPIYOR.! Bunlara asla asla asla ACIMMAMAK LAZIM..yunanlilar ile ayni zihniyet ayni kin´nefret´dü$manlik..Ve biz bunlara aciyoruz.!!!
    Cevapla
  • Üçhilal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınmayın.
    Cevapla
  • M.Hcaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir pul kadar değersiz bi çareler hayel kurmuuuşşşlar susun uyanmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı