Yeniden Refah Partisi'nden Papa'nın ziyaretine dikkat çeken yorum!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Papa'nın Irak ziyaretine yönelik yaptığı değerlendirmede, "Papa Francesco'nun, Vatikan’ın 'dinler arası diyalog' projesini mikro mezhepçilik anlayışla daha da ileri boyuta taşıyarak, 'mezhep içi' ayrıştırma politikalarını kaşıyarak yeni fay kırılmalarını önceleyeceği ortaya çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi'nden Papa'nın ziyaretine dikkat çeken yorum!
Yeniden Refah Partisi'nden Papa'nın ziyaretine dikkat çeken yorum!
GİRİŞ 09.03.2021 13:32 GÜNCELLEME 09.03.2021 13:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Papa Francesco'nun Irak ziyaretini ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı yazılı açıklamada Bekin, Papa Francesco'nun Irak ziyaretinin İslam'a karşı Vatikan'ın başlattığı ve Türkiye'deki ayağını FETÖ'nün oluşturduğu 'Dinler arası diyalog' projesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bekin değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret eden Papa Francesco'nun, Uluslararası İnsan Kardeşliği Konferansı’nda El Ezher Şeyhi Ahmed el Tayip ile bir araya gelerek 'aşırılıkla mücadele' başlıklı bir belgeye imza atması ve ikilinin 'dinler arası diyalog' projesine atıfta bulunmaları dikkatlerden kaçmamıştı. Papa'nın benzer şekilde Irak’ı ziyaret etmesinin ve 'dinler arası diyalog' kapsamında bizzat temaslar yürütmesinin özel anlam taşımakta olduğunu ve sadece Irak’ın değil, tüm bölgenin geleceğine yönelik önemli planların bir parçası niteliğinde olduğu gayet aşikârdır."

"PAPA'NIN NECEF ZİYARETİNİ DE BENZER AÇIDAN DEĞERLENDİRMEK GEREKİR DÜŞÜNCESİNDEYİZ"

diyen Bekin, "Türkiye ile İran arasında muhtemel mezhep ayrıştırma planlarını çok iyi okuyan ve Refahyol iktidarı döneminde uyguladığı icraatlar ile söz konusu planı ters yüz eden 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çabaları bugün Papa’nın Necef ziyaretiyle daha müşahhas bir hal almıştır. Daha önceden 'dinler arası diyalog' kapsamında büyük yaralar alan Hükümetin, Papa’nın son Irak ziyaretiyle ortaya çıkan gelişmelerden önemli dersler çıkararak daha dikkatli politikalara yönelmesi son derece büyük önem arz etmektedir" açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim... Maşallah gerçekten gündemi güzel takip etmişsiniz...
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    refah partisi gündemi iyi takip edip iyi işler yapıyor. milli ve yerli bir parti . mutlaka meclise girmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • adem38 3 yıl önce Şikayet Et
    bir sonraki seçimde hdpkk ve chpkk nın oyları ile girer merak etmeyin. yerli dediginiz partinin başkanı maalesef ingiliz ajanı.
    Cevapla
  • Defol papa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafir papa nın ırak ziyareti müslümanları aşağılama ve bağımsız hıristiyan kürt devleti icrratı içermektedir..! Uyan müslüman...papa ve vatikan aleyhine sesinizi yükseltin...! Katil papa siyonizmin emrindedir..!yuuh...!
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bense şuna dikkat çekmek istiyorum. Biz Müslümanlar ne kadar aptalız. Hristiyan dini liderini bu kadar poz pohluyup el üstünde tutarız. Bizim alimlere diyanet işleri başkanına tu kaka her türlü kötü sözü söyler. Küçük görürürüz.
    Cevapla
  • Üsluplu 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes siyasete yaranmaya yamanmaya çalışıyor.Siyasetin hoşuna gidecek açıklamalarda bulunuyorlar. Papa Türkiyeye gelse ne yapacak bizimkiler.Karşılamasınlarda görelim bakalım.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacakmış, papa kim, gelmeye yüzü var mı acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi