Irak'ta Papa'nın ziyareti nedeniyle 6 Mart 'ulusal hoşgörü' günü olarak ilan edildi

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak'taki temasları nedeniyle 6 Mart'ı Ulusal Hoşgörü ve Birlikte Yaşama Günü ilan etti.

Irak'ta Papa'nın ziyareti nedeniyle 6 Mart 'ulusal hoşgörü' günü olarak ilan edildi
Irak'ta Papa'nın ziyareti nedeniyle 6 Mart 'ulusal hoşgörü' günü olarak ilan edildi
GİRİŞ 06.03.2021 22:05 GÜNCELLEME 06.03.2021 22:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Barış ve hoşgörü eksenleri Papa Franciscus ile Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani'nin tarihi görüşmesi ve antik Ur kentindeki dinler arası görüşme münasebetiyle her yıl 6 Mart'ı Ulusal Hoşgörü ve Birlikte Yaşama Günü ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dün Irak ziyaretine başlayan Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, bugün Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile Necef kentindeki evinde bir araya gelmişti.

Daha sonra Hazreti İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Zikar (Nasiriye) vilayetindeki Ur kentini ziyaret eden Papa, burada Müslüman ve Hristiyan din adamları tarafından karşılanmıştı.

Papa Franciscus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'deki dış gezilerini iptal etmişti. 16 ay sonra ilk dış gezisini gerçekleştiren Franciscus, tarihte Irak'ı ziyaret eden ilk Papa olarak kabul ediliyor.

 

YORUMLAR 9
  • taner hekimoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin suyunu isterken aslan kesilen Irak lı yöneticiler , Irak ın petrolünü insanını toprağını savunmada neden kedi oluyorlar. Irak ı parçalayan bölen, sömüren, köleleştiren zihniyete birde teşekkür mü ediyorlar. Güneydoğuda karın her türlü masrafını eziyetini biz çekeriz nimetini kimler faydalanıyor ?
    Cevapla
  • işte 3 yıl önce Şikayet Et
    abdnin ırakta başlattığı haçlı seferini başarıya ulaştı olarak görüyor olabilir.
    Cevapla
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    Şebeklere muz verirsen şebeklik yapar
    Cevapla
  • Uğur54 3 yıl önce Şikayet Et
    Katiline aşık olmak
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    birde ırak gavur tecavüz günü ilan edeydiniz dedeniz gelmiş sizi ziyaret etmeye namusuz alçaklar din düşmanları kahr olasınız alcak şialar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi