Sistani ile görüşen Papa, Hz. İbrahim'in doğduğu kentte Kuran-ı Kerim dinledi

Irak'ı ziyaret eden ilk Papa olarak tarihe geçen Franciscus, Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile görüştü. Daha sonra Hz. İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentine geçen Papa, burada Kuran-ı Kerim dinledi.

GİRİŞ 06.03.2021 13:50 GÜNCELLEME 06.03.2021 15:54
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Irak resmi haber ajansına göre, Papa Franciscus'un bulunduğu araç konvoyu Necef Havalimanı'ndan Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani'nin evine geçti ve iki dini lider burada bir görüşme gerçekleştirdi.

Tarihi ziyaret başladı! Papa Irak'ta

UR'A GEÇEN PAPA KURAN DİNLEDİ

Daha sonra Hz. İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentine geçen Papa, burada Kuran-ı Kerim dinledi. Öte yandan, Müslüman ve Yahudi cemaati temsilcileriyle bir araya geldi.

PAPA: KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Buradaki konuşmasına Ur kentinin İbrahim Peygamber ile ilişkisinden söz ederek başlayan Papa, "Birlik, beraberlik ve iman Ur'dan başladı. Biz, İbrahim'in torunlarıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizden ayrı çalışmamalıyız. Bu toprakları birlikte ihya edebiliriz. Terör, dini kullanıyor. Biz de, dinin bir kılıf olarak kullanılmasına izin vermemeliyiz. Terör, tarihin bir parçası olan Irak’a da saldırdı. Din ve fikir çeşitliliğini, özgürlüğünü savunmalıyız. Kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz. Barışçıl yaşamı inşa etmeden ve birbirimize destek çıkmadan barış gelmez" ifadelerini kullandı.

TEMASLARI YARIN DA DEVAM EDECEK

Ur kentindeki programın ardından helikopterle Bağdat'a hareket eden Papa, Mar Yusuf Kilisesi'ni ziyaret ederek başkentteki programını tamamladı. Papa, yarın ise Erbil ve Musul'u ziyaret edecek.

Papa Franciscus, dün Bağdat'ta Başbakan Mustafa el-Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşmüştü. Katoliklerin ruhani lideri, Bağdat'ta Seyyidet'ül Necat Kilisesi'ni de ziyaret etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik demokrasi ifade özgürlüğü diye diye teröristleri meclise girmesine sebep oldular şimdi bütün hiristiyan larla birlikte türkiye nin başına bela oldular
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ancak müslümanlar kardeştir allah indinde tekdin islamdir ne muttu müslümanim diyene iki cihandada bahtiyarlik dini mübin islamdadir
    Cevapla
  • sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    ahanda buyur,uyan ey müslüman! bunlara kanma,bu film çok kez çekildi yayınlandı.. ama Rabbim bunlara fırsat vermez inşallah,biz müslümanların acizliğiyle bizi bir başımıza bırakmaz inşallah!!!
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Papa bile sistaniden daha nurlu.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Olum müslüman olmayanda nur olmaz bide beğeniye elim yanlişlikla basti ikimeymenetsiz bir araya gelmiş
    Cevapla
  • Yetkin gözcü 3 yıl önce Şikayet Et
    Seytanlar yanyana papa ve sistani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü