İngilizler güveniyor: Tatil için Türkiye'yi istiyorlar

Koronavirüs salgını en çok turizm sektörünü etkiledi. Yaz aylarının yakınlaşmasıyla yeni bir hareketlilik bekleyen sektör için İngiltere'den müjdeli haber geldi. Telegraph gazetesinin yaptığı bir ankette, turistlere tatilini Türkiye'de yapmak isteyip istemedikleri soruldu. İngilizlerin yüzde 69,9'u evet cevabını verirken, Türkiye'nin turistlere yeniden açılması ihtimalinin için 'harika bir haber' olduğu belirtildi.

İngilizler güveniyor: Tatil için Türkiye'yi istiyorlar
İngilizler güveniyor: Tatil için Türkiye'yi istiyorlar
GİRİŞ 17.03.2021 11:21 GÜNCELLEME 17.03.2021 11:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Turizm, koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Tedavilerin kısalması ve daha etkili yöntemlerin uygulanmaya başlanmasının yanı sıra aşılama, yaklaşan yaz mevsiminde sektörün umudu oldu. Özellikle havaların ısınmasıyla turizmciler vakalarda düşüş ve turistlerde artış beklerken, İngiltere'den turizm sektörü için umut verici bir haber geldi.

İNGİLİZ BASININDA ANKET DÜZENLENDİ

İngiliz basını, salgın döneminde ülkedeki turistlere tatillerini Türkiye'de yapıp yapmak istemediklerini sordu. İngilizlerin yüzde 69,9'u evet cevabını verirken, Türkiye'nin turistlere yeniden açılması ihtimalinin için 'harika bir haber' olduğu kaydedildi.

Böyle bir dönemde Telegraph gazetesi, İngiliz turistler için anket düzenledi. Ankette, "Türkiye, aşı belgesi veya negatif korona testi olmaksızın İngilizlerin yaz tatiline gelmesine izin veren ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Koronavirüs kontrolleri olmadan yine de seyahat konusunda rahat eder miydiniz?" sorusu yöneltildi.

"BİR NUMARALI YAZ TATİLİ SEÇENEĞİ"

Gazetenin haberinde, "Türkiye, Britanya'nın bir numaralı yaz tatili seçeneği oldu" vurgusu yapıldı. İngiliz turistlerin, Akdeniz'in en iyi plajlarında dinlenebileceği, dünyanın en iyi mutfaklarından birinin tadını çıkarabileceği ve eşsiz antik bölgelerde yürüyüş yapabileceği belirtildi. Türkiye'nin turistlere yeniden açılması ihtimalinin İngilizler için "harika bir haber" olduğu kaydedildi. 

Türkiye’ye gelmeyi bekleyen İngilizlere müjde

İngiltere'nin 2021 yılı turizm planlaması daha önce Başbakan Boris Johnson tarafından duyurulmuş, Daily Mail gazetesi de bu gelişmeyi İngiliz vatandaşları için Türkiye'ye seyahat edebilecekleri tarih olarak duyurmuştu.

YORUMLAR 10
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    bedava diyemi
    Cevapla
  • niğdeli 3 yıl önce Şikayet Et
    koronadan ötürü mü güveniyolar yoksa kur farkından krallar gibi tatil yaparız mı diyolar???
    Cevapla
  • HÜSEYİN HOCA 3 yıl önce Şikayet Et
    1066 oy kullanılmış güzel kardeşim, bu istatistiksel olarak çok bişey ifade etmiyor
    Cevapla
  • akıllı ol 3 yıl önce Şikayet Et
    inngilizlerin 1 tanesini bile sınırdan içeriye sokmayacaksın lanet millet
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyon patlaması yaşanacak
    Cevapla
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbirşey olmayacak. Akıllanın biraz.Korona çıktığından beri kimse normal grip ve diğer solunum yolu hastalıklarından ölmez oldu biraz akledin,beyninizi kullanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor