Son dakika: DSÖ'den AstraZeneca aşısı açıklaması: Kullanın!

Son dakika haberine göre Dünya Sağlık Örgütü, faydasının risklerinden fazla olduğunu belirterek, AstraZeneca aşısının kullanımına devam edilmesini önerdi. Çok sayıda ülke, olası yan etkileri sebebiyle bu aşının kullanımını askıya almıştı.

Son dakika: DSÖ'den AstraZeneca aşısı açıklaması: Kullanın!
Son dakika: DSÖ'den AstraZeneca aşısı açıklaması: Kullanın!
GİRİŞ 17.03.2021 16:58 GÜNCELLEME 17.03.2021 17:13
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış
  • Son dönemin en tartışmalı aşısı olan AstraZeneca aşısı için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamada bulundu.
  • DSÖ aşının faydasının risklerinden fazla olduğunu ifade ederken kullanılması önerisi yaptı.

DSÖ'den yapılan açıklamada, örgüte bağlı Küresel Aşı Güvenliği Danışma Komitesi'nin AstraZeneca aşısının son güvenlik verilerini dikkatle değerlendirdiği belirtildi.

DSÖ'DEN KULLANIM ÖNERİSİ

Kullanımında tartışma olan ve Avrupa İlaç Ajansı'nın da hakkında değerlendirme için görüşmeler yaptığı AstraZeneca aşısı için Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi.

DSÖ'den yapılan açıklamada, incelemenin tamamlanması sonrası bulguların derhal kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. Faydasının risklerinden fazla olduğu belirtilen AstraZeneca aşısının kullanımının sürdürülmesi önerildi.

İNGİLİZ KABİNESİ TAVSİYE ETTİ

AstraZeneca Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının kullanımı için İngiltere kabinesinden tavsiyeler de geldi. Kan pıhtısına neden olduğu belirtilerek 20'den fazla ülke tarafından askıya alınan karara rağmen İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, "AstraZeneca Oxford koronavirüs aşısı güvenli. Herkesi aşı yaptırmaya davet ediyorum" dedi. Bakan Hancock, "Bu aşıların etkilerini her zaman gözden geçiriyoruz ve AstraZeneca Oxford aşısının şu anda İngiltere’de hayatları kurtardığını biliyoruz, bu yüzden çağrı alırsanız, aşıyı yaptırın" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da aşının yaptırılması noktasnda tavsiyede bulundu. Johnson, Oxford-AstraZeneca aşısına olan güvenini teyit ederek, ilk dozu çok yakında alacağını söyledi.

ASTRAZENECA AŞISINDA BÜYÜK ŞÜPHE

Kan pıhtılaşması başta olmak üzere farklı yan etkiler nedeniyle 20'den fazla ülkede askıya alınan aşının kullanımı Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya, İtalya, Bulgaristan, İrlanda, Almanya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Endonezya'da geçici olarak durdurmuştu. 

Avrupa İlaç Ajansı'nın söz konusu aşıyla ilgili yarın değerlendirme yayımlaması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne rezillik
    Cevapla
  • Efedayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum Arabistan'da yaptırdı resmen grip olmuş ; arkadaşlarından serum takılanlar olmuş . 62 yaşındayım hergün e-nabıza bakıyorum sıranın geleceği yok.Ben astra zenekayada,modernayada,sputnicede razıyım.Psikoljimiz mahfoldu.Ya tam kapatsınlar ya da biran önce aşılasınlar...
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra DSÖ bu ilaç 10 numara dese hikaye. Can tatlıdır. Ben kullanmam.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin WUHAN labaratuarının sahibi Glaxo'nun. ( Diğer şirketi ise Tesadüf ki Aşıyı bulan PLIZER firması (SOROS DESTEKLİ? ). Bak seenn Wuhan labaratuarını yapan Alman firmasının da sorumlusu !?. Almanyada ALLIANS şirketini de satın aldı. Aaa tesadüfe bakın ki bağlı şirketleri Black ROCK, Vanguard ve Pfizer şirketleriii?? Hissedarı kimmmm? TOMBALAAA...Bill GATESSSS..!!! (hadi bizler sesimiz kısık "kuş gribi diye tavukları canlı canlı gömelim, domuz gribi estek kötek tüm projeleri yutalım" ? Maske takıp eve hapsolalım)
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu a$i almanyada en cok Türklere yapiliyor.!!!
    Cevapla
  • Gurbetci mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    kardesim sacma sapan yorum yapma. Hic alakasi bile yok!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti