AB'den 30 yıl sonra Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı! Pekin'den sert tepki ve misilleme

Avrupa Birliği (AB), Doğu Türkistan'da yaşanan insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin'e yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırımların hangi kişi ya da kurumlara yönelik olacağı daha sonra açıklanacak. Söz konusu adım, 1989'daki Tiananmen Katliamı'ndan bu yana Brüksel'in Çin'e uygulayacağı ilk yaptırım olacak. Pekin ise, AB'nin kararına misillemeyle cevap verirken, "İçişlerimize karışmayın" mesajı gönderdi.

AB'den 30 yıl sonra Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı! Pekin'den sert tepki ve misilleme
AB'den 30 yıl sonra Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı! Pekin'den sert tepki ve misilleme
GİRİŞ 22.03.2021 17:15 GÜNCELLEME 23.03.2021 14:18
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Çin'in Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin'e yaptırım uygulanması kararı aldı.

30 YIL SONRA BİR İLK

Söz konusu adım, 1989'daki Tiananmen Katliamı'ndan bu yana Brüksel'in Çin'e uygulayacağı ilk yaptırım olacak.

Tiananmen Katliamı'ndan bire kare

İÇERİĞİ DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Yaptırımların hangi kişi ya da kurumlara yönelik olacağı kısa süre içerisinde açıklanacak. Genelde yaptırım kapsamında, bu kişilerin AB'ye seyahat etmesi engelleniyor ve AB'deki mal varlıkları donduruluyor.

ÇİN DIŞİŞLERİNDEN KARARA TEPKİ: İÇİŞLERİMİZE KARIŞMAYIN

Yaptırım kararının ardından Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, karara tepki gösterildi. AB'ye "ciddi hatanızdan dönün" dönme çağrısı yapılan açıklamada, "Çin'in içişlerine karışmayın" ifadeleri kullanıldı.

PEKİN'DEN MİSİLLEME

Çin de AB'nin yaptırımlarına karşılık verdi. Aralarında akademisyen ve parlamenter toplam 10 kişi ve 4 kurum yaptırım listesine alındı.

AB BU YAPTIRIMA HAZIRLANIYORDU

Pekin yönetimi, geçen hafta Avrupa Birliği'ni yaptırım kararı almadan önce "iki defa düşünmesi" konusunda uyarmış, bu uyarı ise AB çevrelerinde rahatsızlıkla karşılanmıştı.

Çin'in Avrupa Birliği Büyükelçisi Zhang Ming de, "Bazıları karşılaşmada (tartışmada) ısrar ederse, biz geri adım atmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 115
  • Ankaral> 3 yıl önce Şikayet Et
    Uydurma bi yaptırım olur
    Cevapla
  • Aydost 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin itlerini,durdurmak şart.Yllarca Müslüman kanl akltan çakallar.Kim cesaret verdiyse,şimdi durdurmaya çaLlşlyor.Keç kaLlndl,ABD,Rusya,AB,yoksa blçak sizlerede dayandl galiba.
    Cevapla
  • İli diyari 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahnin leniti zalimler kendi zülminde boğilicak İyilikler ikki dunya eziz olacak rabbim bizleri doğru yoldan azdirma bizi Alla azğin duruma düşürme Allahim
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun var dikkat edelim. Benim ilk aklıma gelenler, Çinden Avrupaya akışın engellenmesi, Oradaki iç dinamikleri harekete geçirip çinde kaos oluşması, bunun sonucu dünyanın tekrar avrupaya ihtiyaç duyması, gibi.
    Cevapla
  • Gonyalı Asil 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerimiz yaşardı . Allah mazlumların hamisidir.
    Cevapla
  • varandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerin yaşarmasın sen de birşeyler yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"