Çin Dışişleri Bakanı Erdoğan'la görüştü! Türkiye'den Doğu Türkistan ve aşı açıklaması

Türkiye'yi ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Mevlüt Çavuşoğlu ise, aşı ve Doğu Türkistan ile ilgili açıklama yaptı.

Çin Dışişleri Bakanı Erdoğan'la görüştü! Türkiye'den Doğu Türkistan ve aşı açıklaması
Çin Dışişleri Bakanı Erdoğan'la görüştü! Türkiye'den Doğu Türkistan ve aşı açıklaması
GİRİŞ 25.03.2021 17:27 GÜNCELLEME 25.03.2021 17:27
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Ankara'da görüştü. Çavuşoğlu ve Wang, Dışişleri Bakanlığında baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetler arası görüşme öncesinde kısa bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Türkiye'yi ziyaret etmesinden memnuniyet duyacaklarını, bu vesileyle ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkarmak istediklerini ifade etti. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması Toplantısı'nın da daha ileri bir tarihte kapsamlı şekilde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı. Çavuşoğlu ve Wang daha sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı alanında Türkiye ve Çin arasındaki iş birliğini gösteren fotoğraf sergisini gezdi.

AB'den 30 yıl sonra Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı! Pekin'den sert tepki ve misilleme

ERDOĞAN'LA DA GÖRÜŞTÜ

Buradan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçen Wang Yi, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Görüşmeler sonrası Twitter'dan açıklama yapan Çavuşoğlu, "Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile diplomatik ilişkilerimizin 50. yıl dönümünde ekonomik işbirliği potansiyelini ele aldık. Salgınla mücadele ve aşı konusunda iş birliğini ilerleteceğiz. Uygur Türklerine ilişkin hassasiyetimizi ve düşüncelerimizi ilettik" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 112
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH ONLARIN BELASINI VERSİN İNŞAALLAH. BİZ HİÇ BİR ŞEY YAPAMIYORUZ MAALESEF.. ALLAH BİZİ affetsin inşaallah.
    Cevapla
  • Melek 3 yıl önce Şikayet Et
    Tanıdığım Uygur Türkü aile var, cin gerçekten yazilandan beter baski uyguluyor ve ailenin dramatik yaşadıkları var
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer sizi Çin seddide kurtaramayacak. Az daha sabredin.
    Cevapla
  • Erima 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye denge politikasi gutmek zorunda, su anda da tam kivama geliyor, ab ve abd karsi tarafta rusya va cin. Ortadada irana karsi saudi hindistana karsi pakistan. bae ye karsi da qatar. misira karsi da libya. turkiye bunlarin arasinda dengeli politika kurup hepsini kendi yanina cekmeli. size bir soru, asya borsalari acildiginda nasil olduda dolar de euro birden yukseldi? asyadaki hangi ulke elindeki turk liralarini dolara cevirdi de yuzde 10 luk bir dovizde oynama oldu, bilen yazsin...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Singapur
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türkleri meselesini pisirip masaya koyanin vatan hainleri FETÖCÜLAR. ABD bunlarin üzerinden on yillardir Cini karistirmak icin ugrasiyorlar. Cin de uygurlarlarla ilgili yazilip anlatilanlar ABD,nin yalani. Türkiye Cinle iliskilerini siklastirmalidir.
    Cevapla
  • nnn 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerimiz ölürken ne ilişkisi
    Cevapla
  • nnn 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerimiz ölüyorken ne ilişkisi
    Cevapla
  • nnn 2 yıl önce Şikayet Et
    d. türkistanda kardeşlerimiz ölüyorken ne ilişkisi delirdinizmi
    Cevapla
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Doğu Türkistani sorsa hartadan göstere bilecek biri gibi konuştun... peki zülüm yoksa 2017 den sonra Türkiyeyr neden Uygur Turstler gelmedi? Sizin büyük buluşunuz var her şeyi Fetö ,cia,amirkaya bağlamakla yetiniyorsunuz..ateş olmayan yerden duman çikmaz önce bir uygur ile tanişin onlardan bilgi alin konuşun ezberlediğniz laflarla sanki uygurlar yalan söyliyor gibi konuşmayin. İnsanlik onuru olan varsa haksizliğa karşi konuşurdunuz ama sizde o da yok tipki pekinçekin bir elimani mao'un çocuğu gibi uygurlari ona bona bağlayip durmayin
    Cevapla
  • fellah 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sana. Uygur Türkleri demek bizzat biz demek
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan bihabersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!