AB'den 6 milyar avro itirafı: Türkiye'ye ödemedik

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB ve Türkiye arasındaki iş birliğinin stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, 'AB, sözleşme kapsamında Türkiye'ye söz verdiği 6 milyar avroyu ödemeli.' dedi.

AB'den 6 milyar avro itirafı: Türkiye'ye ödemedik
AB'den 6 milyar avro itirafı: Türkiye'ye ödemedik
GİRİŞ 22.03.2021 19:42 GÜNCELLEME 22.03.2021 19:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, katıldığı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto

"AB'NİN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE'YE BAĞLI"

AB ve Türkiye arasındaki iş birliğinin stratejik öneme sahip olduğuna işaret eden Szijjarto, bugün AB'nin güvenliğinin Türkiye'nin güvenliğine bağlı olduğunu kaydetti.

"AB TÜRKİYE'YE SÖZ VERDİĞİ 6 MİLYAR AVROYU ÖDEMELİ"

Szijjarto, "Türkiye'de 4 milyon sığınmacı yaşıyor. Eğer Türkiye, bu sığınmacıları tutmaya devam etmez ve onları bırakırsa, AB benzersiz bir krizle karşı karşıya kalır. Öncelikle AB, sözleşme kapsamında Türkiye'ye söz verdiği 6 milyar avroyu ödemeli." diye konuştu.

AB ile Türkiye arasındaki gümrük anlaşmanın da güncellenmesi gerektiğinin altını çizen Szijjarto, Türkiye'nin dünyanın en güçlü 20 ekonomisi arasında yer aldığını, bu yüzden anlaşmanın AB'nin de çıkarına olacağını kaydetti.

BAŞKAN ERDOĞAN: BİZE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Başkan Erdoğan geçen ay İzmir'deki Uluslararası Göç Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği, 100 bin sığınmacı için Yunanistan'a 3 milyar euro destek verirken, 4 milyon sığınmacı için elini taşın altına koymadı. Bir araya geldiğimizde açıklamaları hep yalan" ifadelerini kullandı. ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın Suriye'deki Kürtler için kendisini aradığını da açıklayan Erdoğan, "Kobanili Kürtlere de kapımızı açtık. Ama bunlar hala terörle ve teröristlerle birlikteler. Bunların mültecilere sahip çıkmak gibi bir derdi yok" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 25
  • Mehmet yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    İmzalamayın ne zaman tüm masrafları peşin öderler o zaman düşünürüz deyin...
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ikiyüzlü yalanci avrupa bu soytarilara güven olmaz ne 6 milyari ödedi nede vize serbestligi uyguladi bunlardan müttefik olmaz türkiye ne avrupanin mülteci kampidir nede güvenliginin bekcisi dir yeterince türkiyeyi aldatilar kandirdilar dolandirdilar bu saaten sonra hic bir anlasma yapilmamalidir
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    En az 36 milyar olmasi lazim gerisi hikaye bence hatta az bile...
    Cevapla
  • Cem cengiz ato 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize parayı ödemedilerse gönder suriyelilari Avrupa ya onlar yüzünden İstanbulu gaybettik gençlerimiz ucuz iş dahi bulamaz oldu
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da kileri bize gönderecekler, suçlu olanları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance