Covid-19’un 3 yeni mutasyonu tespit edildi

Corona virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren Brezilya’da, Covid-19’un yeni türleri keşfedildi. Uzmanlar, tespit edilen mutasyon virüslerin geçtiğimiz aylarda ilk olarak Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu açıkladı.

 Covid-19’un 3 yeni mutasyonu tespit edildi
Covid-19’un 3 yeni mutasyonu tespit edildi
GİRİŞ 25.03.2021 08:16 GÜNCELLEME 25.03.2021 08:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Brezilya Sağlık Bilim Kurulu tarafından yapılan araştırmalarda, Covid-19’un mutasyona uğramış 3 türünün tespit edildiği belirtildi. Uzmanlar, ülke genelinde aşılanmış kişilerin, aşılanmamış kişilerle olan etkileşiminden dolayı “güçlü bir üreme alanı” oluşurken, yeni mutasyonların virüse karşı oluşan antikorları etkisizleştirmesinden korkuluyor.
 

Kovid-19'un 'Çift mutant' varyantı görüldü


DAHA BULAŞICI DAHA GÜÇLÜ

Virüs mutasyonları takip eden uzmanlar, tespit edilen mutasyon virüslerin geçtiğimiz aylarda ilk olarak Brezilya’da görülen “P1” tipinden daha bulaşıcı ve güçlü olduğunu açıkladı.

VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Brezilya Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 3 bin 158 kişi hayatını kaybederken, salgının başlangıcından bu yana en yüksek can kaybı kayıtlara geçti. Ülkede, toplam can kaybı 298 bin 843'e, toplam vaka sayısı ise 12 milyon 136 bin 615’e ulaştı.

 

YORUMLAR 15
  • Gül İzmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi virusun tek caresi kendi kendine yok etmesi oldugunu dusunuyorum...son debelenmeleri
    Cevapla
  • Zekeriya 3 yıl önce Şikayet Et
    Birakin artik insanlari bosa korkutmaya. Hastalik varsa var. Hastalik her zaman olacak. Bu viruslar insandan tehlikeli degiller. Bakin sadece Türkiye de kac kisi katlediliyor. Kac kisi sigaradan ölüyor. Ya dünya da aclikdan, susuzlukdan ölenler. Bir yudum su ile yasayabilecek cocuklar. Biz bu sorunlari giderelim salgin denen bir sey kalmaz.
    Cevapla
  • hik met 3 yıl önce Şikayet Et
    en başta söylediğimi yine söylüyorum. insanlık virüs ile mücadele etmiyor. virüsün hasta ettiği insanları iyileştirmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • BİZce 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru. Dünyanın neresinde hangi buzulun içinde, hangi cesedin kalıntısında, hangi hayvanın kanında virüs varsa bulup ortaya çıkarmak, patentini almak, laboratuvarda üretip çoğaltmak serbest. Kimse bunlara dur demiyor, bu bataklığı kurutalım demiyor. Siz salın biz başımızın çaresine bakarız der gibi davranıyor.
    Cevapla
  • valibey 3 yıl önce Şikayet Et
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz Kul azmadıkça. Çok azıttık insan olarak. Rabbim hepimize doğruyu bulmayı nasip etsin. Bu işin beşeri amacına gelince insanlığın örf adet geleneklerini zevklerini yok edecekler, üretim büyük güçlerin elinde şu an. ilerde tamamı onların eline geçecek. BILL amca tarım arazilerini boşuna almıyor. iblisin önde gideni. insanlar tüm zevklerden yoksun olup robot gibi küçük menfaatlere çalıştırılacak. dünya tek elden yönetilecek. Daha çoook söylenecek şey var eğitim, ulaşım, iletişim gibi de neyse. Ama bu sistemde fazla uzun sürmeyecek. UYUYORUZ söylenen herşeye uyuyoruz. virüs bahane, dünya zamanında ne hastalıklar gördü
    Cevapla
  • User 3 yıl önce Şikayet Et
    Verin gazı küreselciler hoşnut olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!