İsrail'den tarihi hata: Gizli üsler ortaya çıktı

İsrail'de koronavirüs nedeniyle tarihi bir istihbarat açığı ortaya çıktı. İsrail yönetimi, Koronavirüs test alanlarını gösteren bir haritada büyük bir hataya imza atarak gizli askeri üslerinin yerlerini de ekledi.

İsrail'den tarihi hata: Gizli üsler ortaya çıktı
İsrail'den tarihi hata: Gizli üsler ortaya çıktı
GİRİŞ 25.03.2021 13:17 GÜNCELLEME 25.03.2021 13:17
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış
  • Ülkenin bir çok yerine test merkez oluşturan İsrail yönetimi, tarihi bir istihbarat zafiyetine yol açarak önemli bilgileri kendi kendine ifşa etti.
  • İsrail, test merkezlerinin yayınlandığı haritada, gizli askeri üsleri de deşifre etti.

Koronavirüsle mücadele etmeye çalışan İsrail, bir yandan aşılama çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da test ve tedavi merkezlerinin organizasyonunu sağlamaya çalışıyor.

GİZLİ ÜSLER ORTAYA ÇIKTI

Nüfusunun yarısından fazlasına koronavirüs aşısı yapan İsrail önemli bir güvenlik zafiyetine neden olabilecek bir hataya imza attı. İsrail, yayınlanan harita sistemi üzerinde, ülke genelindeki gizli askeri üsleri de deşifre etti.

Koronavirüs testlerinin yapıldığı yerleri gösteren bir harita yayınlayan İsrail bu haritada askeri üslere de yer verdi. Ancak ülke basınında yer alan haberlere göre, bu üsler arasında "gizli" olarak sınıflandırılan yerlere de yer verildi.

İSTİHBARAT ZAFİYETİ OLUŞTU

Yayınlanan haritada, sadece İsrail istihbaratı tarafından bilinen gizli üslerin adları, açık konumları ve sayılarına dair ayrıntılı bilgileri yer alırken, İsrail Hava Kuvvetleri'ne dair üslerin bilgileri de açık edildi.

Söz konusu haritada üslerin sadece konumları değil; sınırları, ve isimleri gibi bilgileri de ortaya çıktı. Hatanın fark edilmesinden sonra harita internetten kaldırıldı.

SALDIRILARA KARŞI KORUNUYORDU

İsrail'in pek çok gizli üssü olduğu biliniyor, ancak yerleri istihbarat ve askeri birimler haricinde kimse tarafından bilinmiyordu. Bu zamana kadar sır gibi saklanan bu üsler, dışardan gelebilecek füze saldırılarına karşı korunaklı bir vaziyette saklanıyordu. Deşifreye ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Sivil Cephe Komutanlığı yetkilileri, yaşanan skandalın ardından yaptığı açıklamada harita yayınında yapılan yanlışlığa, ordunun sivil haritalara erişiminde yaşanan karışıklığın neden olduğunu bildirdi.

Gizli üslerin bugüne kadar, düşman ülkelerden gelebilecek olası füze saldırılarına karşı büyük bir özenle korunduğunu belirten yetkililer, paylaşılan haritaya ait tüm izleri silmek için yoğun çaba sarfetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • hira 3 yıl önce Şikayet Et
    hadiii lennn yem atmis habercilere
    Cevapla
  • Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz de yediniz yani :)
    Cevapla
  • dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    bu şeytanlar hedef saptırıyorlar kesin boşaltılmış üsttür olaki çakma rüzgar esen iran füze sallarsa emin olun oraya atar sonrada savaş başlar
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Atıp tutan İran vursun sıkıysa.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bu hatanı yapmaz bu işde bir iş var.
    Cevapla
  • okuyucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah takdir etti ise , yaptırır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!