Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak? Yasaklar yeniden başlayacak mı?

Koronavirüs vaka sayısında artış yeniden başladı. Vatandaşlar ise bu hafta düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısı sonrasında alınacak yeni kararları merak etmeye ve kontrollü normalleşme sürecinin sona ererek yeniden yasakların başlayıp başlamayacağını merak ediyor. Peki Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? İşte tüm detaylar...

Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak? Yasaklar yeniden başlayacak mı?
Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak? Yasaklar yeniden başlayacak mı?
GİRİŞ 25.03.2021 13:37 GÜNCELLEME 25.03.2021 13:37

Bilim Kulu toplantısında Koronavirüs vaka artışı ve bu artışa bağlı il bazında alınacak yeni önlemlere ilişkin yeni  kararların alınması bekleniyor. Kontrollü normalleşme adımı kapsamında ülke genelinde vaka sayılarına kıyasla farklı tedbir önlemleri alınmaya devam ediyor. Yeni Bilim Kurulu toplantısında ise son gelişmeler ele alınacak ve yeni vaka yoğunluk haritasına göre tedbir kararları açıklanacak. Peki Bilim Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler....

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında düzenlenecek olan Bilim Kurulu Toplantısı bugün saat 16.00'da video konferans yöntemiyle düzenlenecek. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.

24 MART KORONA VİRÜS VAKA TABLOSU

Açıklanan son Koronavirüs vaka tablosuna göre 29.762 vaka sayısı tespit edildi. Hasta sayısı 1.142 olurken, vefat edenlerin sayısı 146 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı ise 17.761 olarak duyuruldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADIĞINDA VAKA TABLOSUNDA SON DURUM NEYDİ?

28 Kasım 2020 tarihinde hafta sonu sokağa çıkma yasakları yeniden başlamıştı. Yasak kararının alındığı tarihte 30.103 yeni vaka tespit edilirken hasta sayısı 6.714'e ulaşmıştı. Vefat eden kişi sayısı 182 olarak açıklanırken 3.611 kişinin iyileştiği duyurulmuştu. Şimdi ise vatandaşlar son vaka tablosuna göre yasaklar yeniden gelecek mi sorusu sormaya başladı. 

GEÇTİĞİMİZ BİLİM KURULU TOPLANTISINDA HANGİ AÇIKLAMALAR YAPILDI.

Geçtiğimiz hafta 17 Mart Çarşamba günü düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Bakan Koca açıklama da bulundu. İşte Koca tarafından yapılan açıklamalar;

- Bildiğiniz gibi, Kontrollü Normalleşme dönemindeyiz. İlk iki haftamızı geride bıraktık. Şüphesiz, bu kısa zaman içinde büyük sonuçlar almayı beklemiyorduk. Ama göstereceğiniz tereddütsüz irade, sonuçlarını hemen değilse de yakında ortaya koyacaktır. İşin tabiatı da budur.

- Yine de bilmeliyiz ki, sonuçlar zamanla alınırken salgın kısa sürelerde tırmanışa geçebilmektedir. Bu sebeple, sözlerimin başında bir uyarıda bulunmak istiyorum:- Virüse sosyal hayatı ele geçirme fırsatı vermeyin! Gün gün verdiğiniz bir mücadele ve yaşadığınız mahrumiyetler sonucunda kazandıklarınızı, kaybetmeyin!

- Salgınlar, birlikte tecrübe ettiğimiz gibi, çok büyük olaylardır. Büyük olaylar üzerinde konuşanlar ya da söze karışanlar çok olur. Sözleri, sorumluluk almalarını gerektirmez. Bu gruptaki kişiler, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde de fazla. Bunlara itibar etmemenizi istirham ediyorum. Sizde yol açacakları mesnetsiz moral bozukluklarının onlar için bedeli yoktur. Bilimsel ciddiyet ve devlet sorumluluğu içinde hareket edenlerse bellidir. Devletinize güvenin. Bilim Kurulumuzun kararları, Bakanlığımız, şehrinizde salgınla mücadeleyi yöneten makamlar bu işte rehberiniz olsun.

- Hatırlarsanız, salgının ilk günlerinde "Sorun küresel, mücadele ulusal." demiştim. Emin olun ki, artık yakından takip etmediğiniz ülkelere kıyasla ülkemiz gayet iyi bir durumda. Riskleri azaltmaya dönük bir strateji uyguluyoruz. Strateji, riskin bütün ülkede eşit olmadığı gerçeğine dayanıyor. Tedbirlerin ciddiyet derecesi de ilden ile farklılık gösteriyor. Yüksek ve Çok Yüksek Risk Gruplarındaki illerimizin sakinlerinden istirhamım şudur:

- Riski yüksek iller, tedbirlerin ciddiyetinin yüksek olduğu illerdir. Bu ciddiyeti gösterin. İlinizdeki mücadele için bazı kararlar bizzat şehrinizdeki amir, yönetici ve uzmanlar tarafından verilmektedir. Bunların kararlarının bizim verdiğimiz kararlardan, taleplerinin bizim taleplerimizden hiçbir farkı yoktur. Sizlerin yaşama şartlarını bizden iyi bilen onlardır. Günlük hayatınıza getirdikleri düzenlemelere lütfen uyun.

- Salgının bir yılını ele aldığım konuşmada demiştim ki, bilimin zaferi çok yakın. Ama biliyorsunuz, bazı kayıplar da zafer çok yakınken verilir. Buna fırsat tanımayalım.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız