Kraliçesi Elizabeth'ten Türk öğrencinin mektubuna yanıt

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Aydın'da özel bir kolejde beşinci sınıf öğrencisi olan Bade Ekiz'in mektubuna yanıt verdi.

Kraliçesi Elizabeth'ten Türk öğrencinin mektubuna yanıt
Kraliçesi Elizabeth'ten Türk öğrencinin mektubuna yanıt
GİRİŞ 27.03.2021 10:32 GÜNCELLEME 27.03.2021 12:10
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bade Ekiz'in kişisel bilgilerini paylaştığı ve kraliçe hakkında merak ettiği soruları yazdığı mektuba Windsor Sarayı'ndan cevap gecikmedi.

Kraliçenin en yakın nedimesi kraliçe adına mektuba cevap vererek öğrencinin Kraliçe Elizabeth'e olan ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirtti.

"MAJESTELERİ ÇOK MEMNUN OLDU"

Nedime mektubunda, "Kraliçe, güzel mektubun ve köpeğin Cookie ile fotoğrafın için sana yazıp teşekkür etmemi istedi" ifadelerini kullandı.

Mektubun devamında Elizabeth'in haber almaktan çok memnun olduğunu vurgulayan nedime, "Majesteleri size kişisel olarak cevap veremese de, kendisinin yaşamı ve çalışmasına olan ilginizi takdir etti. Hoşunuza gideceğini umduğum küçük bir bilgiyi de ekliyorum Majesteleri çok memnun oldu. İyi dilekleriniz ve düşünceleriniz için bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci Bade Ekiz'in köpeğiyle fotoğrafını da eklediği mektubun kendilerinde büyük bir memnuniyet oluşturduğunu ve kraliçe hakkında iyi dilekleri için de teşekkürlerini iletti.

Bade'nin Kraliçe'ye yazdığı mektupta geçen ifadeler şöyle:

"Merhaba Kraliçe Elizabeth. Ben Türkiye'den Bade Ekiz. 10 yaşındayım, bana 'bal arısı' derler. Sana hayranım çünkü sen çok güçlüsün. Birçok ülkenin kraliçesisin ve atların var. Ben atları çok seviyorum. Atların çok tatlı. Bir gün İngiltere'ye gelirsem seni ve atlarını görmeyi çok isterim.

Müzik dinlemeyi sever misin? Ben müziği seviyorum fakat piano nasıl çalınır bilmiyorum. Ama sesimin güzel olduğunu düşünüyorum, şarkılar yazıyorum.

Sen koronavirüsten korkuyor musun? Ben çok korkuyorum. Çünkü bizim ülkemizde birçok insan öldü.

Kitap okuyor musun? Ben okumayı çok seviyorum. Benim favori yazarım Jack London. Biliyor musun ben de kitap yazıyorum! Adı Paris.

Resim yapmayı seviyorum. Benim favori sanatçım Franz Marc. Ben 2020 yılında Mavi At adını verdiğim bir resim çizdim. Bir şey söylemeyi unuttum. Benim bir de köpeğim var. O bir labrador ve onun adı Cookie. Sana bir fotoğrafımızı yolluyorum."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    2-"Bal Arısı Bade kızım, çocuğum, evladım. Yol yakınken sen bu yoldan dön yavrum. Piano çalmayı bilmiyor olabilirsin, sorun değil. Bak, bizim hayran olunası nice değerlerimiz var kızım. Evvela Peygamber Efendimiz (S.A.V.) var, kutlu Sahabileri var, Evliyalar var, Fatih Sultan Mehmetlerimiz var, Necip Fazıllarımız var. Var da var kızım, var da var. O güçlü dediğin Kraliçe bile bizimkilere hayran" Gösterdiğim yolda yürümek üzere sana başarılar diliyorum kızım.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Majestik ağızdan çıkan bu mektup Cripto bir mesaj içerir, dünyada saltanatına devam eden tek imparatorluk İngiliz vindsor hanedanıdır... Zaman zaman ulufe dağıtırlar kendilerine hayran bırkırlar ama şu bir kesinliktir ki her kemalin bir zevali Vardır..
    Cevapla
  • TOPRAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu İngiliz ailesinin acaba tarihte ne zaman İngiltere kıralı oldu .Merak ediyorum .
    Cevapla
  • yonus 3 yıl önce Şikayet Et
    aferim kizim yarin ingiliz ajani olarak işe başla.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ne hale geldik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması