Ermenistan yalnız kalmaktan korkuyor: Ruslar mümkün olduğunca uzun kalmalı!

Karabağ Savaşı ile tarihi bir hezimet yaşayarak işgal ettikleri topraklardan çıkartılan Ermenistan, Rusların bölgede uzun süre kalmasını 'umuyor'.

Ermenistan yalnız kalmaktan korkuyor: Ruslar mümkün olduğunca uzun kalmalı!
Ermenistan yalnız kalmaktan korkuyor: Ruslar mümkün olduğunca uzun kalmalı!
GİRİŞ 28.03.2021 13:24 GÜNCELLEME 28.03.2021 13:24
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış
  • Karabağ Savaşı'nın ardından işgal altındaki topraklardan çekilen Ermenistan, Dağlık Karabağ'daki kalan topraklarda yalnız kalmaktan korkuyor.
  • Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Rus barış gücü birliklerinin Dağlık Karabağ'da mümkün olduğunca uzun kalmalarını umduklarını söyledi.

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da yaşadığı tarihi hezimeti unutamıyor! Yaşanan siyasi çalkantılara karşılık halen savaşın gündemde olduğu ülkede, Dağlık Karabağ'da yalnız kalma korkusu yaşanıyor.

Ermenistan Devlet televizyonu Pervıy Kanal'a konuşan Güvenlik Konseyi Sekreteri Arme Grigoryan, bölgede Rus güçlerinin daha uzun süre görev almalarını istediklerini ifade etti.

"DAHA UZUN KALMALARI İÇİN..."

Grigoryan "Görevimiz, barış gücü birliklerinin Dağlık Karabağ'da daha uzun kalmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak. Barış gücünün çok daha uzun süre kalacağına dair öngörüde bulunma imkanı sunan emareler mevcut" dedi.

Söz konusu emarelerin Karabağ'da inşa edilen altyapı tesisleri ile küresel süreçler olduğunu kaydeden Grigoryan, "Uzun vadeli görevlerimizi nasıl yerine getireceğimizi anlamaya çalışıyoruz. Uzun vadeli görevleri yerine getirmek için ana ön koşullardan biri barış gücünün kalmaya devam etmesi. Bu bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

"BU DOĞRULTUDA ÇALIŞMALIYIZ"

Grigoryan, güvenlik konusunda istikrarın sağlanması için buna ihtiyaç olduğunu kaydederek "Barış gücünün varlığı, istikrar anlamına geliyor. Barış gücü bölgede güvenliği sağlamaya çalışıyorsa, biz de bu doğrultuda çalışmalıyız. En iyi seçenek bu" diye ekledi.

Grigoryan, barış gücünün bölgeden ayrılması durumunda Erivan'ın ne yapacağı sorusu karşısındaysa "Bu durumda yeni çözümler üzerine düşünmemiz gerekecek" yanıtını verdi.

 

YORUMLAR 26
  • sena 3 yıl önce Şikayet Et
    ruslar gitmez karabagdan nasil suriyeyi isgal ettiler ordada çokgalacaklar ve ruslari yerlesdiricekler ilk baştan kabul etmiceklerdi rusyayi
    Cevapla
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistanı gürcistan ve ukrayna gibi atlantikçilerin eline geçmesinden korkan rusya karabagda ikinçi bir savunma hatdı kurdu
    Cevapla
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Etrafın sarılmış Türkiyem! Her taraf düşman!
    Cevapla
  • hakan gardas 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler, ruslarla ve ermenilerle cokca savasmislardir, Allahin izniyle yine savasiriz yine de dövüsürüz.
    Cevapla
  • GAGA 3 yıl önce Şikayet Et
    Güneyimiz - batımız abd kuzeyimiz doğumuz rus bu boyunduruktan nasıl kurtulacağız bakalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı