Sputnik V'nin üretimi için önemli imza!

Rus aşısı Sputnik V aşısının üretimi için dünya genelinde 20 firmayla anlaşma imzalandı.

Sputnik V'nin üretimi için önemli imza!
Sputnik V'nin üretimi için önemli imza!
GİRİŞ 02.04.2021 14:04 GÜNCELLEME 02.04.2021 14:21

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, dünya genelinde 20 üretici firmayla Sputnik V aşısının üretimini öngören anlaşmalar imzaladıklarını söyledi.

NİSAN AYINDA TAM KAPASİTELİ ÜRETİM

Dmitriyev, "10 ülke ve dünyanın en büyük üreticileri de dahil 20 firmayla anlaşma yapmış durumdayız. Hindistan ve Güney Kore, halihazırda aşıyı üretiyor ve bu işletmelerin çoğu nisan ayıdan tam kapasiteye çıkacak" dedi.

"EN BÜYÜK TESİSLERDEN BİRİ OLDU"

Rus üreticilerle de aktif bir çalışma yürüttüklerini ve bu bağlamda R-Pharm şirketiyle üç ay içinde 'Sputnik Teknopolis' adlı tesisi inşa ettiklerini anlatan Dmitriyev, bu tesisin dünyanın en büyük aşı üretim fabrikalarından biri olduğunu vurguladı.

YURTDIŞINDA ÜRETİLEN SPUTNİK V'LER RUSYA'DA DA KULLANILABİLİR

Bu arada Dmitriyev, yurtdışında üretilen Sputnik V aşılarının Rusya'daki aşılama temposunun artırılması için kullanılabileceğini belirterek yüzde 90'ın üzerinde etkinliğe sahip aşının dünyanın en etkili aşılarından biri olduğunu, RDIF'in, aşılarının etkinlik düzeyi düşük olan üreticilere bunun artırılması için, bireylere vurulan iki dozdan birinde Sputnik V aşısı uygulamayı önerdiğini anımsattı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı