Sincar krizi! PKK çıkmayı reddediyor

PKK, şehri terk etmeleri için Irak makamlarının 1 Nisan’a kadar tanıdığı süre dolmasına rağmen, Sincar’dan çıkmayı reddediyor.

Sincar krizi! PKK çıkmayı reddediyor
Sincar krizi! PKK çıkmayı reddediyor
GİRİŞ 03.04.2021 07:43 GÜNCELLEME 03.04.2021 07:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

PKK, şehri terk etmeleri için Irak makamlarının 1 Nisan’a kadar tanıdığı süre dolmasına rağmen, Sincar’dan çıkmayı reddediyor. Irak Ortak Harekat Komutanlığı, PKK’nın veya başka bir gücün Sincar’da olmasına izin vermeyeceğini yineledi. Irak Ortak Operasyon Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin el-Hafaci, Iraklı yetkililerin Sincar’da silahlı gösterilere izin vermeyeceğini doğruladı:
 

Irak'tan PKK'ya Sincar hakkında sert mesaj: İzin vermeyeceğiz!


GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

“Güvenlik güçleri şehri kontrol etme yeteneğine sahiptir. Sincar sakinleri için güvenlik güçleri burada görevlerinin başındalar. Bağdat ile Erbil arasındaki Sincar anlaşmasını hayata geçirmeye devam ediyoruz. Tüm düzensiz güçlerin şehirden uzaklaştırılması ve Irak kuvvetlerinin güvenliği sağlama görevini sürdürmesi için çalışıyoruz. Ne PKK’nın, ne de başka unsurların Sincar’da olmasına izin vermeyeceğiz.”

CANLI KALKAN UYARISI

Sincar halkının tedirginliği ise devam ediyor. Sincar Belediye Başkanı Mahma Halil, PKK’nın şehirdeki aileleri canlı kalkan yapma ihtimaline karşı uyardı. Bölge halkının daha güvenli yerlere kaçmaya çalıştığını söyledi. ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu Başkan Yardımcısı Nadine Mainza sosyal medya hesabından Kürtler, Ezidiler ile Irak ordusu arasında asayiş konusunda anlaşmaya varıldığını iddia etti. Ancak PKK’ya yakınlığı ile bilinen Şengal Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Heso İbrahim ise Rudaw’a “Iraklı taraflara bu anlaşmayı kabul etmediğimizi söyledik” açıklamasında bulundu.

2 BİN 700 GENÇ DAHA ESİR ALINDI

YPG/PKK’lı teröristler Suriye’nin kuzeydoğusunda işgal altında tuttuğu Haseke’de gençleri zorla silah altına almaya devam ediyor. Mart ayında Haseke genelindeki kontrol noktaları ve evlere yapılan baskınlarda, yaşları 21-34 arasındaki 2 bin 700 kişi silah zoruyla alıkonuldu. Çoğu Araplardan oluşan gençler 1 haftadır geçici olarak kent merkezindeki Panorama bölgesindeki YPG/PKK’nın sözde sevk merkezinde tutuluyor. Örgüt, işgal ettiği Rakka ve Deyrizor’da da benzer uygulamalara başvuruyor. Ocak ayında da 150’den fazla Deyrizorlu genç zorla silah altına alınmıştı.

Yenişafak

YORUMLAR 8
  • önce vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yola gelmeyecek, hesap vakti geldi.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivili kalkan yapacaklarmış yalan hepsi terörist vurun gitsin
    Cevapla
  • Manisalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz hallederiz.kafanızı yormayın.
    Cevapla
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Musul kerkük bekle geliyoruz
    Cevapla
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabahat onlarin sözüne inananlarda, iyice yerleşmek icin zaman kazandilar şimdi çıkarmak daha zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!