Viyana zirvesi öncesi Fransa'dan İran'a mesaj

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İran'lı mevkidaşı Zarif'e, 6 Nisan'da Viyana'da yapılacak toplantıda İran'ı yapıcı olmaya çağırdı.

Viyana zirvesi öncesi Fransa'dan İran'a mesaj
Viyana zirvesi öncesi Fransa'dan İran'a mesaj
GİRİŞ 03.04.2021 20:53 GÜNCELLEME 03.04.2021 20:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Le Drian, yaptığı yazılı açıklamada, Zarif ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Viyana'da 6 Nisan'da yapılacak toplantıda nükleer anlaşmasına ilişkin görüşmelerin yeniden başlayacak olmasından memnuniyet duyduğunu aktaran Le Drian, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin nükleer anlaşmasına ilişkin görüşmelerin yeniden başlaması için yapıcı rol oynadığının altını çizdi.

"İran'ı yapılacak görüşmelerde yapıcı olmaya teşvik ettim." ifadesini kullanan Le Drian, bu görüşmelerin gelecek haftalarda nükleer anlaşmasına tam olarak saygı göstermek için gerekli eylemlerin belirlenmesini sağlayacağını kaydetti.

Le Drian, ilgili ülkelerin ve ABD'nin hedefinin bu olduğunu, bu çerçevede İran'a taahhütlerini ihlal edecek herhangi eylemden kaçınması konusunda çağrıda bulunduğunu ifade etti.

Zarif de konuya ilişkin Twitter hesabından, "Önümüzdeki hafta Viyana'da yapılacak toplantıda Fransa'yı Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) konusunda yapıcı bir duruş göstermeye çağırdım." mesajını paylaştı.

Zarif, Fransa'nın nükleer anlaşmadan kaynaklanan taahhütlerine uymasını, ABD tarafından uygulanan yaptırımlara da uymayı bırakmasını istediğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş.bu fransanın ne kadar nükleer silahı var.birçok.eee.irana nasıl sen nükleer silah yapma diyorsun.iki yüzlülük değilmi.uranyumu zenginleştirmek illa nükleer silah yapacak anlamına gelmez.nükleer tıp var.nükleer gemiler denizaltılar uzay araçları ...var.bu bir üst teknolojidir.bizim dahibu teknolojilere erişmemiz gerekir.israil nükleer bombam var diye birçok ülkeye baskı kuruyor.bu ne demektir.o zaman tüm nükleer silahlar kimde varsa ellerinden alınmalıdır.verirlermi.asla.bu ne perhiz bu ne lahana.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    nükler silahlarına hayır
    Cevapla
  • Musafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İranın agası iranı uyarmış
    Cevapla
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de durmadan anlasmayi bozan ve onun køpeklerin niye yapici olmiyor da suclu iran oluyor anlasmayi bozuk alan køpekler cikip irandan øzur diyemesi gerek ve iranin bu zaman kadar ettigi zarari ødemek zorunda baktilar rusya cin ortaya cikiyor konrol gidecek diye bu panik yoksa iran degil israil de sayisiz yasak silah var amma irana bize yasak yada musliman
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    ne guzel ya usa avrupa ne isterse yapacak edecek anlasma uymayacak suclu iran olacak o zaman usa cikip ben uymiyorum sen kimsin diyemeyenler cikmis akil veriyor usa niye tepki veremediniz kisaca iranin yeirne olsam sayisiz nukler silah yaparim nasil olsa bir kac yil sonra yine yanisi yapacaklar avrupa ile anlasma yapsan ne olacak sanki yarin usa bozdum der yine ilk basa geri døn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler