Rusya, Türkiye'nin Su-35'leri yerlileştirme teklifini reddetti

Rusya, Türkiye'nin Su-35'leri alıp bu savaş uçaklarını yerli üretim aviyoniklerle (elektronik sistemler) donatma teklifini reddetti.

Rusya, Türkiye'nin Su-35'leri yerlileştirme teklifini reddetti
Rusya, Türkiye'nin Su-35'leri yerlileştirme teklifini reddetti
GİRİŞ 05.04.2021 13:23 GÜNCELLEME 06.04.2021 09:45
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemlerini alması sonucu ABD, Ankara'yı F-35 savaş programından çıkardı.

Motivasyonunun büyük bir bölümünü yerli savaş uçağını geliştirmeye veren Ankara, başka bir ülkeden jet alma fikrine de kapıyı kapatmadı.

Bu konuda ilk seçenek olarak ise Rus uçakları masaya geliyor. Türkiye ve Rusya jetlerin tedarikinin mümkün olduğunu söylese de bugüne kadar herhangi bir resmi anlaşma imzalanmadı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya gelmiş ve ikili 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi yakından incelemişti.

Rusya'nın savaş uçağı teklifine Bakan Varank'tan cevap

"RUSYA TÜRKİYE'NİN SU-35 TEKLİFİNİ REDDETTİ"

Bloomberg'de yayımlanan bir haberde ise, Türkiye'nin son ürettiği ve savaşta başarılı olan İHA sistemleri, Pakistan ile olan savunma sanayii ilişkileri ve Rusya'dan olası savaş uçağı tedariki mevzusu masaya yatırıldı.

İki ülke arasındaki görüşmelere aşina bir kaynağa dayandırılan bilgiye göre; Türkiye, Rusya'dan Su-35 savaş uçaklarını satın alıp bunlara yerli aviyoniklerle (eletronik sistemler) eklemek istedi. Ancak Moskova bu teklifi reddetti.

Kaynaklara göre; Türkiye'nin Pakistan ile de beraber uçak ve füze üretimi isteği vardı. Haberde, bu görüşmelerin de olumsuz sonuçlandığı kaydedildi.

"Konuyla ilgili bilgisi olan kişiler, Türkiye Moskova'dan Su-35 satın almak istediğini ve bunun sebebinin de Türkiye'deki mühendislerin Türk yapımı havacılık elektronik sistemini yerleştirmek istemesi olduğunu söyledi. Bu kişiler ayrıca Türkiye'nin Pakistan ile ortak olarak savaş uçağı ve füze üretmek istediğini de aktardı. Konuyla ilgisi olan kişiler; Pakistan ile bu iş birliğinin Ankara'ya Çin'in gelişmiş savaş teknolojilerine erişim hakkı sağlayabileceğini söylüyor. Bu yetkililer; her iki görüşmede de başarı sağlanamadığını söyledi."

"TCG ANADOLU SİHA GEMİSİNE DÖNÜŞECEK"

ABD'nin F-35'leri vermesi sonrası boşa çıkan TCG Anadolu amfibik uçak gemisinin SİHA üssüne dönüştürüleceğini hatırlatan Bloomberg, "Bir uçak gemisine dönüştürülmekte olan amfibik hücum gemisi TCG Anadolu, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz’deki filosuna eklendi. TCG Anadolu, helikopterlerle ve en fazla 50 kadar son nesil Bayraktar TB3 S/İHA'larıyla donatılacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / ÇEVİRİ HABER
YORUMLAR 43
  • haluk 3 yıl önce Şikayet Et
    Vermemesi sonucu olmayacak mı ilk cümle
    Cevapla
  • HYZ 55 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu fikir müthiş su 35 alıpda kendi ürünlerimizi kullanmak çok güzel fikir .
    Cevapla
  • asıl olan 3 yıl önce Şikayet Et
    azerbeycandan pakistandan alin yerli aviyonikleri koyun verirler
    Cevapla
  • asd 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş pakistan yüzünden hindistan ile ticarette milyarlarca dolar kaybediyoruz
    Cevapla
  • karabahtim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani para için ben olsam kardeşimi bile satardim demeyemi getiriyorsun? Abdulhamite Rotschild hanedani dünyanin servetini teklif etmisti Filistin karsiliginda. Sence kabulmu etmeliydi? Bu nasil gurursuz haysiyetsiz ve bencil bir yaklasim?
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı sırada su 35 var yapalım aslanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum