Libya hükümeti tam kadro Ankara'da! Türkiye ile yeni anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Libya hükümeti tam kadro Ankara'da! Türkiye ile yeni anlaşmalar
Libya hükümeti tam kadro Ankara'da! Türkiye ile yeni anlaşmalar
GİRİŞ 12.04.2021 18:00 GÜNCELLEME 13.04.2021 08:10
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bugün Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin yeni Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi ağırlayacak. Başbakan Dibeybe'ye, 5 başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed el-Haddad ve diğer hükümet yetkilileri eşlik etti.

İLK RESMİ ZİYARET

Söz konusu ziyaret, Başbakan Dibeybe'nin göreve gelişinin ardından yapacağı ilk resmi ziyaret oldu. Trablus'ta İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile üst üste görüşmeler yapan Dibeybe, Türkiye ile Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Anlaşması'nın devam edeceğini vurguladı. Dibeybe'nin ziyareti bu açıdan da büyük önem taşıdı.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

En kritik başlığı Doğu Akdeniz'deki son dönemde yaşanan gelişmeler olurken, görüşmelerde ayrıca enerji, inşaat, müteahhitlik, altyapı ve güvenlik konularında atılacak adımlar da masaya yatırıldı. Yine Türk şirketlerinin ülkedeki kriz nedeniyle durdurulan faaliyetlerine devam etmek için tekrar geri dönmesi de ele alındı.

"DESTEK" VURGUSU

Görüşmelerde, Türkiye'nin, Libya'da kalıcı çözüm umutlarının yeniden yeşermesinden dolayı duyulan memnuniyeti aktarıldı. Libya'nın egemenliğinin, bağımsızlığının, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasını esas alan Türkiye, bir kez daha ülkeye gereken her türlü desteği vereceğini açıkladı. İki ülke ekonomik alanda iş birliğini de güçlendirme kararı aldı. Bu konuda ortak kazanımların muhafaza edilmesi vurgulandı.

ERDOĞAN VE DİBEYBE'NİN AÇIKLAMALARINI VE İMZALANAN ANLAŞMALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DAYANIŞMA MESAJI

Birleşmiş Milletler öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu üyelerinin oylaması sonucunda, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığı’na Muhammed el-Menfi, başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti. Dibeybe ilk açıklamalarında "Dost ve müttefik Türkiye ile dayanışma içinde olacağız" mesajlarını vermişti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 58
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah derim. Türkiye yi dost bilen kazanır. kardeş ülke libya inşallah bir daha eski günlerine dönmez. biz dostlarımızin yanında olmaktan kıvanç duyan milletiz. darısı suriye irak Afganistan halkında. artık uyansinlar yavvv biri birleriyle savaşacağına ulkelerini korusunlar yeter
    Cevapla
  • Fatih 34 3 yıl önce Şikayet Et
    Ömer Muhtarın torunları gelmiş, hoş gelmişler sizler bizim kadim din kardeşimlerimizsiniz.
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyaya tam destek, ve onları Fransız nonoslarina birakirmiyiz ulan.
    Cevapla
  • s.yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah, bu dış politikada başarıdır. gözü gönlü kör olanlar göremez.
    Cevapla
  • KAPTAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya artık Türk toprağı.Libyaya yapılan saldırı Türkiyeye yapılmış sayılır.
    Cevapla
  • İZZETTiN BASDAS 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya halkı,bize kardeş gozuyle samimiyetle bakar,Tarih boyuca libya veya başka bir halka zulmetmedik,sömürmedik.Hatta verdik,almadık. Avrupalılar ise ayak bastıkları topraklarda,o halkın dilini,dinini zorla değiştirdiler,ellerinde ne varsa yağmaladılar.Bütün kuzey güney Amerikadaki halklar,bugün İngilizce İspanyolca, Portekizce konuşuyorlar.Biz ise tam tersine, Osmanlıya katılan hicbir Afrika,Arab,Arnavut,Boşnak halkına böyle bir muamele yapmadık.Öyle olsaydi bugün ne Yunanca nede Bulgarca konuşan kalırdı. Libya toprağı ise Libyalı müslüman kardeşlerimize barış içinde mübarek olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor