Fransa'nın Türkiye'ye karşı sinsice hamleler yürüttüğü ortaya çıktı

Mehmet Acet, Fransa'nın Libya ve Afrika konusunda Türkiye'ye karşı sinsice hamleler yürüttüğünü yazdı.

Fransa'nın Türkiye'ye karşı sinsice hamleler yürüttüğü ortaya çıktı
Fransa'nın Türkiye'ye karşı sinsice hamleler yürüttüğü ortaya çıktı
GİRİŞ 13.04.2021 12:10 GÜNCELLEME 13.04.2021 12:10
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Haber7 için kaleme aldığı köşe yazısında, Libya'dan Ankara'ya yapılan büyük çıkarmayı kaleme aldı.

Zamanında Hafter'e destek verenlerin Libya'ya giderek pişkince yeni hükümetle yaptığı görüşmelere değinen Acet, Fransa'nın Libya ve Afrika konusunda Türkiye'ye karşı sinsice planlar yürüttüğünü söyledi.

İşte Acet'in yazısının tamamı;

"Geçen hafta gündemdeki konuları değerlendirmek üzere bir araya geldiğimiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya bahsinde konuşurken, "Libyalı kardeşlerimizin haklı davasında yanlarında olmaya devam ediyoruz. En sıcak zamanda orada olmayanlar şimdi orada olmaya başladı" demişti.

Buradaki örtülü atfın muhataplarından biri, geçen hafta, Trablus'a ziyaret yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis olmalıydı.

Miçotakis ile görüşen Libya Başbakanı: Türkiye ile anlaşmamız sürecek

Çok enteresan bir şey de oldu, Yunan başbakan, o ziyaret sırasında Türkiye ile Libya arasında Kasım 2019'da yapılan Deniz Sınırlarını Yetkilendirme Anlaşması nedeniyle Atina’dan kovdukları (Dönemin Libya Büyükelçisi) Muhammed Yunus Menfi ile de bir araya geldi.

Menfi, yeni kurulan hükümette Başkanlık Konseyi Başkanlığı yürütüyor.

O yüzden böyle bir ziyaretin yapılmasının makul bir tarafı var elbet ancak, bu böyle olsa da Miçotakis'in yaptığını tarif edecek kelime ne olabilir diye düşünüldüğünde, "yüzsüzlük" dışında başka bir tabir akla gelmiyor.

Muhammed Menfi'nin Türk büyükelçiyi kabulünde dikkat çeken görüntü

EN GENİŞ KATILIMLI ZİYARET

Libya bahsine girmemizin temel gerekçesi, dün Trablus'tan Ankara'ya yapılan ziyaret.

Ziyaret yerine "çıkarma" desek de daha doğru olacak.  

Yeni Başbakan Abdülhamit Dibeybe, Başbakan Yardımcısı, 14 Bakan, Genelkurmay Başkanı ve diğer hükümet yetkilileriyle birlikte Ankara'ya geldi.

Gün içerisinde, ilgili bakanların kendi muhataplarıyla yaptıkları görüşmelere dair haber ve fotoğraflar, yazılı, görsel basında geniş şekilde yer buldu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya üzerinden Libyalı mevkidaşı ile yaptığı görüşmeyi kendisi duyurdu:

"Libya Milli Birlik Hükümeti Petrol ve Gaz Bakanı Sayın Muhammed Ahmed Oun ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere iş birliğimizi geliştirme kararı aldık."

Bu çıkarmanın sonuçlarını ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz.

Ancak şimdiden görülebilen önemli birkaç husus var.

Birincisi, Ankara'ya yapılan bu ziyaretin, Fransa ve Yunanistan başta olmak üzere başka bazı başkentlere dönük taşıdığı mesaj.

Libya hükümeti tam kadro Ankara'da! Türkiye ile yeni anlaşmalar

TÜRKİYE İLE TRABLUS YÖNETİMİNİN ARASINI SOĞUTMAK, MÜMKÜNSE BOZMAK İSTEYENLERE DİKKAT!

Fransız yönetimi, Türkiye ile Trablus yönetiminin arasını soğutmak, mümkünse bozmak için bir süredir ciddi mesai harcıyor.

Sadece Libya değil, Türkiye'nin Afrika'da artan ağırlığı da, Fransa tarafından tehdit olarak görülüyor ve buna dönük sinsice karşı hamleler yapılıyor.

Diğer yandan, Yunanistan Başbakanının, Avrupalı üst düzey isimlerin, hiçbir şey olmamış gibi pişkince hareket etmeleri şu gerçeği değiştirmiyor.

İki yıl önce bu vakitler, darbeci Hafter birlikleri Trablus'u ele geçirip ülkenin tamamında hâkimiyetlerini ilan etmek istediklerinde Başkent'teki BM tarafından tanınan meşru hükümet dört bir taraftan yardım istemesine rağmen bu çağrıya bir tek Türkiye adına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olumlu yönde cevap vermişti.

Nisan 2019'dan itibaren Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkilerine sağlanan destek sayesinde Libya'daki oyun bozuldu, denge kuruldu ve siyasi geçiş için olumlu istikamette ilerleyen bir sürece girildi.

O günlerde Hafter'in tüm Libya'yı ele geçireceğini düşünerek yan yana poz vermekten kaçınmayan başta Yunanistan Başbakanı olmak üzere, birçok aktör, şimdilerde Trablus yönetiminin gönlünü kazanmak için yüzsüzlük yapmaktan hiç de geri durmuyorlar.

O nedenle Libya hükümetinin Ankara'ya yaptığı çıkarma büyük önem taşıyor.

Tabi arkasının nasıl geleceği, bu ziyaretin somut yeni işbirliği alanlarının önünü açıp açmayacağı yapılan çıkarmadan daha önemli.

Libya'daki yönetim, Türkiye'ye karşı vefa duygusunu koruduğuna dair iyi işaretler verdi mi?

Evet verdi.

Ancak, neye ne kadar gücü yetecek, şimdilik bunu kestirmek kolay değil.

Dünyanın gözü önünde yüzsüzlük yapanların, perde arkasında, tehdit, şantaj vs. her türlü yönteme başvurmadığından ne kadar emin olabiliriz ki?"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Macron denen ezigin Rusyaya karsi dilinimi yuttu
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel libyayı abdulhamit yönetiyor.ittihat ve terakkinin zalimlik yaparak abdulhamit i tahttan indirilip bunlar geçti yönetime dokuz senede imparatorluk yıkıldı.şimdi ise libyanın başına bir abdulhamit geldi ve devleti kuruyor.ve inşçok güçlü bir devlet olacaktır inşallah.
    Cevapla
  • Ulvi 2 yıl önce Şikayet Et
    Tipki Bizde Chpliler gibi..fransa distan.Chp icden yikmaya calisiyor ulkemi..Halbuki yok olacaklar
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah Osmanlı ah , içine aldığın GİZLENEN yahudi ermeni dönmeleri ülkeyi dağıttığı gibi senin emanetine sahip çıkanlarıda engellediler ... doğuda Çin, batıda USA , kuzeyde rusya fırsat kolluyorlar ...
    Cevapla
  • Afrika' li 2 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanist Diktatör => Emanuelle Macrone
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?