Alabarda, Türk SİHA'larına laf eden Rusya'ya sert çıktı

Lavrov'un, Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği SİHA'larla ilgili açıklamasına Yusuf Alabarda cevap verdi.

Alabarda, Türk SİHA'larına laf eden Rusya'ya sert çıktı
Alabarda, Türk SİHA'larına laf eden Rusya'ya sert çıktı
GİRİŞ 13.04.2021 13:03 GÜNCELLEME 14.04.2021 08:29
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin, Türkiye de içinde olmak üzere diğer sorumlu ülkelere Ukrayna'nın militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda tavsiyede bulunduğunu söyledi.

Lavrov’a Türkiye'nin Ukrayna'ya insansız silahlı hava araçları (SİHA) satışıyla ilgili bir soru yöneltildi.

Lavrov, bu soruya verdiği yanıtta, "Temas içinde olduğumuz aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere, Kiev rejiminin hiçbir zaman bitmeyen askeri açıklamalarını iyi analiz etmelerini güçlü bir şekilde tavsiye ediyoruz ve onları Kiev’in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyarıyoruz" dedi.

Rusya'dan Türk SİHA'ları ile ilgili skandal açıklama: Türkiye'yi uyarıyoruz

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Strateji Uzmanı Yusuf Alabarda, Lavrov'un sözlerine TV 24'te katıldığı programda cevap verdi.

Yunanistan, Esed Rejimi, Ermenistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, darbeci Hafter ve terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye karşı Rusların silahlarını kullandığını söyleyen Alabarda, "Lavrov'un dediği gibi Türk silahlarının Ukrayna'da hizmet vermemesi gibi hususlar kabul edilebilir değil. Birçok noktada mücadele veren Türkiye bu savunma sanayi ürünleriyle mücadele ediyor. Rusya ile stratejik anlamda ilişkilerimiz var. Peki bizim şunu söyleme hakkımız var mı: Ey Rusya seninle birçok alanda anlaşmayı yürütüyoruz ve stratejik anlamda birlikteliğimiz var. O zaman Rum Kesimine, Esed rejimine, Yunanistan'a S-300 sattınız. Size ait hiçbir savunma sanayi ürünlerini görmek istemiyoruz desek, buna Rusya'nın cevabı ne olur? Sadece bıyık altından gülerler" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 37
  • altan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir anlaşma yapıp akabinde ihanet en önemli ülke Rusyadır. Dikkat lütfen
    Cevapla
  • Brl64 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu bırakın hocam ,pkk ile iş tutan bunlar değilmi o kadar askerimizin canına kıydıran da onlar ,şimdi ağlamasınlar bence ,kabullenecekler bu durumu başka çare yok
    Cevapla
  • Nsil 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın olmak lazım bu işin sonunda NATO Türkiye ve Rusya yi basbasa bırakmak gibi bir planı var tarafsızlık en iyi çözüm ne Ukrayna ne rusya abd ve natodan bize fayda var ikiyüzlü politika bence en iyisi yüzüne gül arkadan........
    Cevapla
  • Aşina soyu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bıyık altından gülüyoruz Rusyanun bu haline ohalde
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Duydun mu lan Lavrov,Akademisyen strateji uzmanı Yusuf Alabarda beyin sözlerini!...Duymadıysan yazılı gönderelim...Çocukça tavırları bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek