Lavrov'dan Türk SİHA'ları ile ilgili skandal açıklama: Türkiye'yi uyarıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı, Ankara'nın Ukrayna'ya SİHA satmasını eleştirdi ve "Türkiye ve diğer ülkeleri Ukrayna'yı teşvik etmeme konusunda uyarıyoruz" dedi.

GİRİŞ 12.04.2021 16:51 GÜNCELLEME 22.05.2021 20:01
Bu Habere 339 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile görüştü.

Lavrov daha sonra, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile bir araya geldi.

İkili baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Sisi-Lavrov görüşmesinden bir kare

Rusya Dışişleri Bakanına, Türkiye'nin Ukrayna'ya silahlı insansız hava araçları (SİHA) tedarik etmesiyle ilgili bir soru soruldu.

Bir basın mensubunun sorusu karşısında Türkiye ve diğer ülkeleri suçlayan Lavrov, "Moskova, Türkiye ve diğer ülkeleri Kiev'in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyarıyor" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Türkiye dahil tüm ülkelere Kiev'in açıklamalarını iyi analiz etmelerini tavsiye ettiğini belirten Lavrov, "Tüm ilgili ülkelere, Türkiye de bunlardan biri, mevcut durumu, Kiev rejiminin ebedi militarist açıklamalarını incelemelerini tavsiye ettiğimizi ve bu militarist eğilimleri teşvik etmemeleri konusunda uyardığımızı belirtmek isterim" dedi.

Ukrayna: TB2 SİHA'lar, Donbass'ta düşman Pantsir-S1'leri tespit etti

UKRAYNA SİHA'LARI DONBASS'TA İLK KEZ KULLANDI

Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Misyagin, "Donbass üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB2 SİHA'lar, düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti" demişti.

RUS SİSTEMLERİ ETKİSİZ KALMIŞTI

Bayraktar TB2'ler Suriye'de 2 adet, Libya'da 20'den fazla ve en son Dağlık Karabağ'da çok sayıda Pantsir-S1 hava savunma sistemi imha etmişti.

Zelenskiy: Türkiye'nin desteği son derece önemli

İKİ ÜLKEDEN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, enerji alanındaki iş birliği konusunu da ele aldıklarını belirterek, "Savunma sanayisi alanındaki iş birliğinin perspektifleri de gayet büyük. Savunma sanayisi, stratejik ortaklığımızın itici gücüdür. Cumhurbaşkanı'yla uçak yapımı alanında iş birliğimizi de ele aldık. Söz konusu alan her iki ülke için de son derece önemli. Buradaki amacımız net projelerin hayata geçirilmesi, ortak işletmelerin oluşturulması, tecrübe ve teknoloji paylaşımıdır" diye konuşmuştu.

Başkan Erdoğan: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Karadeniz'in bir barış, huzur ve iş birliği denizi olmaya devam etmesi temel hedefimizdir. Türkiye olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü bir biçimde savunduk. Kırım'ın ilhakını tanımama yönündeki prensip kararımızı bir kez daha teyit ettik. Ukrayna ile iş birliğimiz hiçbir surette üçüncü ülkelere karşı bir girişim değildir. Karadeniz'in bir barış, huzur ve iş birliği denizi olmaya devam etmesi temel hedefimizdir" demişti.

İKİ ÜLKE TARAFINDAN YAYIMLANAN ORTAK BİLDİRİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 339
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalı bakan, TB2 Siha aldık, gerisini Rusya düşünsün demişti, bende şaka sanmıştım, gerçekten Rus çaresiz, bu arada PKK ya silah satan sen değilmisin, yada ne kadar düşmanımız varsa ermeni, Yunan Rum silah satan sen değilmisin
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendini gelişmiş sayan rusya sihalardan korkuyormuş ya laa..
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz kendinizi uyarın, biz meşru yollardan bagimsiz devletlere her şey satarız. Sizede soracak değiliz. Eğer sihalardan çok korkuyorsanız savaş Çığırtkanlığı yapmiyacaksiniz bulunduğunuz yeri terkedeceksiniz.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır pkk ya keleş verirken iyiydi biz siha satarken en kötü ülke olduk öylemi putin ile son görüşmede kapıda bekletip oyalama taktiği yapıyordu artık yapmaz umarım.abd-rusya türkiyeye muhtaç türkiye kimi tutarsa o yener türkiye kime destek verirse o yener boğazlardan abd gemisini geçirip incirlikten savaş uçakları kalkıp rusyayı vurursa rusya biter natoya destek verip havasahasını ve uçakları kullandırırsa rusya çöker herkes akıllı olsun şimdi kıymete bindik
    Cevapla
  • Bela 61 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK ya silah verirken iyiydi nasıl oluyormuş bakayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!