Japonya'dan son 30 yılın en büyük tatbikatı!

Japonya, Doğu Çin Denizi'ne kıyı bölgesinde son 30 yılın en büyük askeri tatbikatını planlıyor.

GİRİŞ 17.04.2021 08:29 GÜNCELLEME 17.04.2021 09:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF), ülkenin en güneyinde, Doğu Çin Denizi'ne kıyı bulunan Kyuşu bölgesinde son 30 yılın en büyük askeri tatbikatını düzenlemeyi planlıyor.

AA'nın kamu yayıncısı NHK'nin GSDF kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Çin donanmalarının bölgesel varlığını artırması karşısında Japon ordusu tatbikat düzenlemeye hazırlanıyor.

Buna göre, GSDF Eylül ile Kasım arasında yaklaşık 140 bin GSDF personelinin katılımıyla ülkenin güneyindeki Kyuşu bölgesinde askeri tatbikat düzenleyecek.

Kuzeydeki Hokkaido ile Tohoku ve Şikoku bölgelerindeki askeri birliklerinin Kyuşu'ya sevk edileceği son 30 yılın en büyük askeri tatbikatında, ülkenin güneybatısındaki olası acil durumlara karşı caydırıcılık seviyesinin artırılması planlanıyor.

Askeri kadro, tank ve gıdadan oluşan lojistiğin gemi ve uçaklarla bölgeye sevk edileceği tatbikatın içeriğinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına bağlı olarak değişebileceği kaydedildi.

Kyodo ajansı, böylesi bir tatbikat sürecinin en son Soğuk Savaşın sona erdiği 1993 yılında gerçekleştirildiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Eksikleri var halen Amerikanın boyunduruğundan tam kurtulamadılar ama er geç kurtulurlar. Şimdilik bizden biraz taktik zırhlı araçlar ve siha'lar alsalar etkinlikleri baya artar.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD biter yakında Çin belası başlar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Rusya ile mücadelesinde UKRAYNA konusunu öne sürerek AB'ni Ukrayna'nın desteklemesi yönünde kurgulamıştır. ABD Çin'le mücadelesinde çevre ülkeleri Çin'e karşı kurgulayıp desteklemeye çalışmaktadır. İşte bu kurgulanan ülkelerden biri de "ABD'nin Nagazaki ve Hiroşima'ya atom bombası attığı " JAPONYA'dır. ABD değirmenine su taşıyacağım derken bu kez de ÇİN'den darbe yiyecek Japonya..
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostum Japonya dedigin Ülke BANZAI yaparsa ozaman ne Cin kalir ne Japonya . Siz Japonya yi ne zannettiniz da ? ABD bosunami Japonyaya olan Askeri Ambargoyu kaldirip Savunmadan Saldiriya gecmesini istedi ? ABD , Japonya , Güney Kore , Taiwan , Thailand , Vietnam , Malaysiya , Endonezya ve digerleri hepsi ABD nin yanindalar . Hepsi Cin tehditi altindalar . Sen zannediyormusun Cin bu kadar Güclü Ülkeler ile tek basina bas edebilecek ? Hayal Dünyasinda yasamaktan vazgecin artik .
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar hem abd hem çin ile savaştı. 20 milyon çinliyi öldürdüler. Abd de savaşı kaybetti. Kimse durduramadı onları. Taaki nükleer felakete kadar. Abd sivilleri vurunca, imparator orduyu durdurdu, halk ölmesin diye. İçten içe hala abd düşmanlığı yaygındır. Abd abd hayranı olmadılar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar