Afganistan'da Taliban'a 'İstanbul'a gidin ve o toplantıya katılın' çağrısı

Afganistan Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, Taliban'ın 24 Nisan'da başlayacak Afganistan Barış Süreci İstanbul Konferansı'na katılmaya çağırdı.

Afganistan'da Taliban'a 'İstanbul'a gidin ve o toplantıya katılın' çağrısı
Afganistan'da Taliban'a 'İstanbul'a gidin ve o toplantıya katılın' çağrısı
GİRİŞ 17.04.2021 16:27 GÜNCELLEME 19.04.2021 08:02
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Afganistan'daki Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Taliban'ın, ülkede istikrarın sağlanması için diyalog yoluyla çabalarını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul barış konferansının, 40 yıllık savaşı bitirmek için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Hikmetyar, bu nedenle Taliban'ın bu konferansa katılması gerektiğini kaydetti.

Hikmetyar, Taliban'ın Afgan hükümetiyle müzakere etmeyi reddetmesinin, Afgan halkının iradesine aykırı olduğunu vurguladı.

Taliban'dan açıklama: Türkiye'deki toplantıya katılmayacağız

ABD'nin Afganistan'dan çekilme tarihini ertelemesinin Doha anlaşmasına aykırı olduğunu dile getiren Hikmetyar, "ABD askerlerinin yarısını 1 Mayıs'a kadar ve 11 Eylül'e kadar da geri kalanını ülkemizden çekmeli" dedi.

Hikmetyar, ABD'nin, askerlerini çekmesinin ardından tekrar Afganistan'ın işlerine müdahale etmeyeceğine dair söz vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ABD, Afganistan'dan askerlerini tamamen çekme kararı aldı

İstanbul; Türkiye, Katar ve Birleşmiş Milletlerin (BM) eş düzenleyiciliğinde, 24 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde Afganistan İslam Cumhuriyeti ve Taliban temsilcileri arasında yüksek düzeyli ve kapsayıcı bir konferansa ev sahipliği yapacak.

ABD Başkanı Joe Biden, 14 Nisan'da, 1 Mayıs'ta Afganistan'daki askerlerini tamamen çekmeye başlayacaklarını ve sürecin 11 Eylül 2021'den önce tamamlanacağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd Afganistan'dan çekilmez, çünkü Rusya'ya en yakın üssü burası.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Türkiye Afganistan'da barışı sağlayabilirse İslam dünyasının Liderliğini ilan etmiş olur. Bunu istemeyen birileri mutlaka çomak sokacaktır.
    Cevapla
  • Emir Timur 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu Afgan mücahitleri maalesef tanımıyor ve sui zan yapıyor
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz yeni bir finansal yük kaldıramaz. Finansı doğru yerden ise sıcak bakılabilir.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    kisaca gelip biz savac istemiyorum ulkemiz isgal edenler def olsun gitsin biz birlik istiyoruz huzur istiyoruz demeleri gerek usa eline koz verip duruyorlar bir kac gun sonra orda olay olur ise bilin usa yaptiriyor ne zaman bir toplati olacak usa orda bir sey yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!