Sıra dışı deney: Koronavirüsü atlatanlar yeniden enfekte edilecek

Oxford Üniversitesi, bağışıklık tepkisini ölçmek için daha önce Kovid-19 geçirmiş 18-30 yaş aralığındaki kişileri yeniden koronavirüs ile enfekte edecek.

Sıra dışı deney: Koronavirüsü atlatanlar yeniden enfekte edilecek
Sıra dışı deney: Koronavirüsü atlatanlar yeniden enfekte edilecek
GİRİŞ 19.04.2021 11:46 GÜNCELLEME 20.04.2021 08:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere'de, koronavirüs ile yeniden enfeksiyona karşı bağışıklık tepkisini ölçmek için "insanlı Kovid-19" araştırması başlatılacağı belirtildi. Oxford Üniversitesi'nden uzmanların yürüteceği çalışmada, daha önce Kovid-19 hastalığını geçirmiş kişiler korona virüsüne maruz bırakılacak ve yeniden enfekte olup olmadıkları takip edilecek. Katılımcılar, Kovid-19'a karşı "düşük risk" grubunda olan 18 ila 30 yaş aralığındaki kişilerden seçilecek.

"Bu çalışmanın amacı, yeniden enfeksiyonu önlemek için ne tür bir bağışıklık tepkisinin gerektiğini öğrenmek olacak" diyen Oxford Üniversitesi'nden aşı profesörü ve araştırmanın lideri Helen McShane, çalışmanın yeni aşıların geliştirilmesine de yardımcı olacağını söyledi.

VİRÜSÜN ORİJİNAL SUŞU KULLANILACAK

En az üç ay önce Kovid-19 geçirmiş ve antikor sahibi kişiler arasından seçilecek katılımcıların, korona virüsünün orijinal suşuyla enfekte edileceği kaydedildi. İlk aşamada düşük bir dozla başlanacağı, bağışıklık tepkisini ölçmek için ise virüs yükünün artırılabileceği belirtildi.

MONOKLONAL ANTİKOR TEDAVİSİ UYGULANACAK

Yaz aylarında başlaması planlanan çalışmanın ikinci aşamasında, korona virüsüyle yeniden enfekte olan kişilerde semptom seviyesinin inceleneceği aktarıldı. Katılımcıların 12 ay süreyle gözlem altında tutulacağı ve yeniden enfeksiyonun ortaya çıktığı durumlarda monoklonal antikor tedavisi uygulanacağı belirtildi.

YORUMLAR 6
  • kelleci 2 yıl önce Şikayet Et
    sizler oxfortu moxortu bırakın da Çin faturayı wuhana kesti ama adamlar sokakları apartmanları 7/24 ilaçladılar ölenler öldü kalanlarla maskesiz hayata devam 70 günde bizde 2.yıla girdi hala pik savaşı var adamlar 2.kez markete giremediler bizde aynı kişi yasak bitene kadar giriyor.kasalarda kuyruk ucuz alınacak diye bu kadar mı kör devletimiz kesin cezayı alana da girene de verene de yazıktır ya ihtiyacı olan vardır,ama her gün açık marketler bir şey yokmuş gibi kalmayacakmış gibi hareket ediliyor bu sadece gördüğüm kısım birde bu yumruk yumruk selamlaşma yapanlar hala var o yüzden bu pikler mikler bitmez vesselam Allah sonumuzu hayır etsin
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Oxford ve bazı Amerikanın bu tarz araştırma yapan kurumlarını bu araştırmalarını askıya almak veya yasaklamak lazım bunların yaptığı aşıda sorunlu çıktı bunlar virüsün 2. versiyonu için çabalar acaba nerede yanlış yaptıkta 2. dalga virüste bunu aşarız çalışmaları.
    Cevapla
  • mmed 2 yıl önce Şikayet Et
    mRNA aşısı kısırlık yapıyor ve bu aşı avrupaya gitmek isteyenler için zorunlu olacak
    Cevapla
  • med 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle yapmak lazımki kontrolü ele alalım.
    Cevapla
  • vahit 2 yıl önce Şikayet Et
    insan=deneme tahtası oldu
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantikli karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"