Fiji'de 1 yıl sonra ilk vaka, karantina ilan edildi

Fiji'de 1 yıl sonra 53 yaşında bir kadının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, ülkenin en büyük iki kentinde ilk kez karantina ilan edildi.

Fiji'de 1 yıl sonra ilk vaka, karantina ilan edildi
Fiji'de 1 yıl sonra ilk vaka, karantina ilan edildi
GİRİŞ 19.04.2021 12:02 GÜNCELLEME 19.04.2021 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) etkisini göstermeye devam ediyor.

Koronavirüs salgınına karşı neredeyse bir yıl boyunca direnen 896 bin nüfuslu Pasifik Okyanusu'nun güney kısmında yer alan ada ülkesi Fuji Cumhuriyeti'nde geçen Nisan ayından sonra ilk Kovid-19 vakası görüldü. Yetkililer, 53 yaşındaki bir kadının koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade ederken, ülkenin en büyük iki kenti olan Nadi ve Lautoka'da ilk kez karantina ilan edildiği açıklandı.

SALGININ BAŞINDAN BU YANA CAN KAYBI SAYISI 2

Fiji Sağlık Departmanı tarafından yapılan açıklamada, "Hızlı temas takibine yardımcı olmak ve daha fazla bulaş olasılığını azaltmak için Nadi ve Lautoka bölgelerinde bu sabah 04:00 itibari ile karantina ilan ediyoruz. Tüm Fijililer evde kalmalı. Halka açık toplantılar olmamalı. Temel tıbbi hizmetler dışında hiçbir hizmet çalışmamalıdır" denildi.

Fiji'de pandeminin başından beri 100'den az vaka görüldüğü ve sadece 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbimden dilerim okyanusya kıtası tüm ada ülkelerinin müslüman olmasını ve islamla tanışmalarını alemlere rahmet olarak gelen hz muhammed s.a.v efendimizin nuru hürmetine nasip eylesin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini