Uçakta Kovid paniği: 47 kişi pozitif çıktı

Hindistan, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında geliyor. Bir uçakta görülen pozitif vaka sayısı, ülkede yaşanan durumu ortaya koydu.

Uçakta Kovid paniği: 47 kişi pozitif çıktı
Uçakta Kovid paniği: 47 kişi pozitif çıktı
GİRİŞ 20.04.2021 14:06 GÜNCELLEME 20.04.2021 14:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
  • Hindistan, koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerin başında geliyor. 
  • Özellikle ülke genelindeki mutasyonlu virüsün artış göstermesi, vakalardaki ivmenin yukarı yönlü olmasına neden oluyor.
  • Özellikle ülke genelindeki hastaneler ve yoğun bakım servisleri alarm verecek düzeye gelirken, Yeni Delhi'de yapılan bir uçuşta ortaya çıkan pozitif vakalar, Hindistan'da yaşanan durumu gözler önüne serdi.

Uçaktaki pozitif vakalar ile temaslıların temsili görseliHindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Hong Kong'a gerçekleşen bir uçuşta 68 yolcudan 47’sinin testinin pozitif çıktığı açıklandı. Tespit edilen bütün vakalar sonrası ise Hong Kong, Hindistan’dan gelen tüm uçuşlara yasak getirdiğini bildirdi.

UÇAKTA 47 KİŞİ POZİTİF ÇIKTI

4 Nisan’da Hintli bir tur operatörü tarafından düzenlenen Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Hong Kong'a gerçekleşen uçuşta yer alan 68 yolcudan 47’sinin testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Yetkililer, Mumbai'den Hong Kong'a gelen uçuşlarda da birkaç vaka tespit edildiğini söylerken Hong Kong yönetimi Hindistan, Pakistan ve Filipinler'den tüm uçuşları iki hafta süreyle yasakladı.

BİR GÜNDE 259 BİN VAKA

Hindistan'da son 24 saatte 1761 kişi COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, ölenlerin sayısı 180 bin 530'a yükseldi. Son 24 saatte 259 bin 170 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 15 milyon 321 bin 89'a ulaştı.

58 bin 924 vaka ile Maharaştra, 28 bin 211 ile Uttar Pradeş ve 23 bin 686 ile Delhi, en fazla günlük vaka artışının kaydedildiği bölge ve eyaletler oldu.

Virüs bulaştıktan sonra iyileşenlerin sayısının 13 milyon 108 bin 582’ye ulaştığı ülkede, 2 milyon 31 bin 977 kişinin tedavisi sürüyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA

Uzmanlar, ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek, sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğunu açıkladı.

Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, hastanelerde oksijen tüpü eksikliği görüldüğü ve çoğu hastanede de yatak sıkıntısının baş gösterdiğini söylemişti.

EN FAZLA VAKA TESPİT EDİLEN ÜLKE

İlk COVID-19 vakasının 30 Ocak 2020'de kaydedildiği Hindistan'da zaman içinde artan günlük vaka sayısı, 16 Eylül 2020'de 97 bin 859'a kadar çıkmış, bu tarihten sonra aşağı yönlü seyre girmişti. Günlük vaka sayısı sonraki 4,5 ay boyunca istikrarlı şekilde azalarak 1 Şubat'ta 8 bin 587'ye kadar düşmüştü.

Ancak bu ilk dalganın ardından vaka eğrisi şubattan itibaren yukarı doğru sert bir yay çizerek yeni ve ilkinden çok daha büyük bir dalga meydana getirdi.

Hindistan 2 Nisan'dan bu yana günlük bazda dünyada en fazla vaka kaydedilen ülke konumunda bulunuyor.

AŞILAMA 127 MİLYONU AŞTI

Koronavirüs salgınında dünyada en çok artış gösteren ülkelerden olan Hindistan, buna karşılık aşılama faaliyetini de aralıksız sürdürüyor. Nüfusu yaklaşık 1,4 milyar olan ülkede hastalığa karşı yaygın aşılama kampanyası yürütülüyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede uygulanan aşı sayısının 127 milyon 129 bin 113 doza ulaştığını duyurdu. COVID-19 aşılama verilerinin derlendiği "Ourworldindata.org" internet sitesine göre, Hindistan, ABD ve Çin'in ardından dünyada en fazla aşı yapılan 3. ülke oldu.

MUTASYONLAR ARTIŞTA ETKİLİ OLDU

Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, COVID-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor. Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.

Pencap eyaleti yetkilileri, 24 Mart'ta yaptıkları açıklamada, eyalette 1 Ocak-10 Mart'ta toplanan ve gen dizilimi çıkarılan 404 numunenin yüzde 81'inde COVID-19'un ilk kez İngiltere'de ortaya çıkan daha bulaşıcı türüne rastlandığını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, kitlesel hareketliliği ve sosyal etkileşimi azaltmaya yönelik tedbirlerdeki eksikliğin vaka artışında etkili olduğu itirafında bulunmuştu.

Vardhan, vakaların en çok arttığı 11 eyalette dini festivallerin kutlandığına, seçim mitinglerinin düzenlendiğine, insanların toplu ekinliklerde mesafe kurallarını ihmal ettiğine dikkati çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Köle7 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne o simdide “Hes Kodu” nun önemini vurgulamaya calisiyorsunuz? Dijital köleler sizi!
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistandan Türkiyeye geliş serbest mi!
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Üstüste oturanlar aidsdir. Tekrar bakılsın.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan dan sanki çok modern bir ülkeymiş gibi bahsediliyor! Sağlık sistemi mi var! İnsanlar duvar diplerinde ölüyor, çöp arabaları topluyor Gani nehri kıyısında ateşler yakılarak yakıp külleri nehire savuruyorlar ve insanlar o leş gibi sularda yıkanıyorlar ! Her yer leş gibi kokuyor! Türkiye’m Cennetim benim
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyondan en az kim etkilendi ise virüsü yayanda onlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”